На Волині УПЦ МП скасувала хресний хід до Почаєва

Фото: Володимир-Волинська єпархія

На Волині УПЦ МП скасувала традиційну хресну ходу до Почаєва. Зазначається, що захід відкладають на невизначений термін. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Володимир-Волинську єпархію.

Про скасування хресної ходи стало відомо у вівторок, 19 липня. Захід мав бути приурочений до дня Почаївської ікони Божої матері, який віряни відзначають 5 серпня. Як зауважують у пресслужбі, такого заходу вжили через війну та «неможливість гарантування безпеки».

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира традиційний міжнародний Хресний хід волинською землею до Успенської Почаївської Лаври на свято Почаївської ікони Божої Матері, в зв‘язку з війною Російської Федерації проти Української Держави та неможливістю гарантування безпеки багатолюдного заходу, переноситься на невизначений термін, – йдеться у повідомленні єпархії.

Нагадаємо, зазвичай православні віряни йдуть хресним ходом до Свято-Успенської Почаївської лаври з нагоди Успіння Пресвятої Богородиці. Прихожани виходять за тиждень до свята, щоб встигнути потрапити на святкове богослужіння. Минулоріч паломники виходили 26 липня з селища Ратне. Загалом вони подолали пішки близько 200 км, витративши на це тиждень.

Читайте також: У Кременці просять заборонити московський патріархат (Документ)

Exit mobile version