Помер знаний на Тернопільщині музикант та учасник легендарноно гурту (Фото)

Вічна пам'ять Фото: мережа Інтернет

Від тяжкої хвороби обірвалося життя шанованого на Тернопільщині музиканта і керівника вокально-інструментального ансамблю “Ватрівчани” Ігоря Вовка. Про це “Файне місто” з посиланням на фейсбук-сторінку доньки артиста Любов Вовк.

Відмучився татусьо.
18 липня 2022 року від інсульту, у віці 69 років, помер Вовк Ігор Миколайович. Учасник гурту “Медобори”, керівник вокально-інструментального ансамблю “Ватрівчани”, учасник муніципального КУ ТМДО “Оркестра Волі”… – йдеться у повідомленні родички.

Як повідомляють у ЗМІ, життя музиканта обірвав інсульт. Він не зміг його пережити, тому назавжди пішов у засвіти…

Панахида відбудеться 18 липня у Тернополі в каплиці церкви Святого Духа (вул.Тарнавського, 2а) о 19.00. Похорон – 19 липня о 14.00 годину. Похоронна процесія буде від каплиці до села Довжок. Всіх охочих провести ІгораВолодимировича в останню путь відвезе на кладовище автобус.

Довідка

Фольклорний ансамбль “Медобори” заснував в Тернопільській філармонії в серпні 1980 року Олег Марцинківський. В репертуарі ансамблю українські народні пісні та пісні українських авторів, які виконували під супровід народних інструментів.

У першому складі були: Галина Шпарин (бандура, вокал), Ігор Вовк (бас–гітара, кобза, контрабас), Світлана Глєба (перкусивні інструменти), Адріана Онуфрійчук (бандура), Уляна Вінницька (скрипка і вокал), Микола Пасічник (духові інструменти, сопілка, флейта, кларнет), Левко Корженевський (вокал), Людмила Тимощук (вокал), Олег Марцинківський (кобза, вокал). “Нео–фолковий” експеримент виявився вдалим: за два роки “Медобори” увійшли в число найпопулярніших ансамблів України.

В 1981 році “Медобори” перемогли на Республіканському конкурсі популярної української пісні в Тернополі (перше місце розділили з львівською “Ватрою” Ігоря Білозіра), через рік стали другими на Міжнародному конкурсі “Кримскіє зорі” в Ялті. У липні 1984 році О.Марцинківський розпочав сольну кар’єру і перебрався до Києва, а “Медобори” продовжилися як суто фольклорний гурт “Ватрівчани” при БК виробничого об’єднання “Ватра” у м. Тернополі.

Найкраще ансамблю “Медобори”: “Три дороги” (О.Зуєв, Ю.Рибчинський), “Батькова криниця” (П.Дворський, М.Чепурна), “Люлька–черепулька” (народна пісня в обр. О.Марцинківського), “Прийди до мене” (народна пісня в обр. О.Марцинківського), “Раз над’їхав козак з міста” ( народна пісня в обр. О.Марцинківського), “Мамина вишня” (А.Пашкевич, Д.Луценко), “Колодязний журавель” (В.Ільїн, Ю.Рибчинський), “Дівочі мрії”.

Читайте також: Тернопіль прощається з депутатом, бардом, громадським діячем Олександром Смиком (Фото)

Exit mobile version