Серед загиблих є немовля: росіяни вбили ракетами понад 20 людей у Вінниці (Фото/Відео)

Загиблі у Вінниці внаслідок ракетного обстрілу 14 липня / Фото: МВС

Близько 11 години 14 липня росіяни ракетами обстріляли Вінницю. Станом на 17.00 годину відомо про 22 загиблого, майже сонтю постраждалих і близько 50 зниклих безвісти. На Вінниччині 15 липня оголосили днем жалоби за загиблими, пише “Файне місто”

Попередньо відомо, що росіяни розбомбили будівлю з офісними приміщеннями. У цивільну торгівельний центр влучили три високоточних ракети “Калібр”. Заначимо, що максимальне їх відхилення 2-3 метри. Тобто заздалегідь можна зробити висновки, що окупанти цілилися в центр міста, де зазвичай є масове скупчення людей.

Встановлено, що знищено також приміщення одного із медичних центрів. Від ударів постраждали розташовані неподалік житлові будинки. На місці “прильотів” виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Зараз там горить до пів сотні автомобілів.

Росія обстріляла Вінницю
Наслідки обстрілу РФ у Вінниці

Скільки людей вбили росіяни

Як повідомляють у Нацполіції України, станом на 17:00 виявили тіла 22 загиблих. Лише 6-х з них наразі вдалося ідентифікувати. Для встановлення осіб загиблих можуть знадобитися ДНК-експертизи, тож слідчі просять прямих родичів (рідні батьки та діти) зниклих безвісти вийти на зв’язок та здати біологічні зразки.

Двох розшукуваних осіб поліцейські знайшли серед поранених. Ще одного виявили серед загиблих. Всього у списку зниклих безвісти внаслідок ракетних ударів по Вінниці залишаються 39 осіб.

Крім того, ушкоджень різних ступенів тяжкості зазнали близько сотні людей. Пошкоджено більше 50 будівель різного призначення та понад 40 автомобілів.

До слова, російські пропагандистські сайти писали про вибухи не тільки у Вінниці, а й у Тернополі. Через це житнелів Тернопільщини закликають не ігнорувати повітряну тривогу та ховатися в укриття.

Більше: Росіяни анонсували ракетний обстріл Тернополя (Фото)

Наслідки обстрілу Вінниці
Exit mobile version