До Тернополя привезли тіло військового Олександра Осадка: коли похорон

Сьогодні, 13 липня, до Тернополя привезли тіло захисника України Олександра Осадка. Про це повідомила його дружина Ганна, пише “Файне місто”.

Панахида відбудеться сьогодні, 13 липня, о 18 годині в церкві Святого Йосафата (вул. Лучаківського, 2). Чин похорону – в четвер, 14 липня, о 10.00 годині в церкві Святого Йосафата. Військове поховання – об 11 годині на Микулинецькому кладовищі на Алеї героїв.

Дружина ділиться, що їй дуже важливо, аби Саша загинув не даремно. Вона також поділилася розповіддю з кумом, який у перші дні війни з її чоловіком пішли добровольцями і воювали пліч-о-пліч,. Він був свідком усього.

Не даремно, Ань. Багато москалів ми побили. І поодинці, і гуртом. У ті дні танкові бої були, три танки підірвали. Четвертий був уже поряд, метрів 50, ми відступали… в окопи сусідні застрибнули. По двоє. …і тієї миті почався мінометний обстріл. В Сашин окоп прилетіло… він був вгорі – накрив собою побратима, який, Слава Богу, вижив….. і ще мені важило, де це було.
– У лісі, Ань. У старому дубовому лісі……….

Ганна розповідає, як минулої осені вона разом з Сашком були у “їхньому” дубовому лісі на Волиці. Сиділи поміж старих дерев. Дружина запитала, як він уявляє собі смерть. Саша сказав:

Коли я помру, я опинюся у дубовому лісі. І там мене чекатиме мій тато. Уже горітиме багаття – його ще тато розпалить. Ми будемо довго говорити і сміятися, згадувати. А потім підемо збирати гриби.

А я? Як же я?, – цікавилася Ганна.

А потім і ти прийдеш. І всі. Ми будемо чекати і підтримувати вогонь.

Саша загинув у День народження свого тата Остапа, який пішов у засвіти 12 років тому.

Жінка додала, що кожну свою світлину з війни він підписував у родинному чаті: “Все буде Україна”… Так, все буде Україна. Бо наші герої віддають найдорожче – своє життя.

Читайте також: У Тернопільській громаді оголосили День жалоби через загибель 6 військових 

Олександр Осадко
Фото: дружина Галина Осадко
Exit mobile version