“Зупинимо чортівську окупацію”: протест за відставку Авакова біля управління поліції у Тернополі (Відео)

5 червня у Тернополі відбувся протест з вимогою відставки Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Активісти вимагають негайного звільнення чиновника з посади. Кажуть, на акції збиратимуться знову і знов, допоки не буде виконано їхню вимогу.

Розпочалася акція о 9:00 годині ранку біля Тернопільської облдержадміністрації. Опісля колона рушила до будівлі управління поліції.

“Біда в тому, що від Майдану пройшло вже 6 років, а міністр внутрішніх справ досі незмінний і він досі боїться “чорної години шин”. Сьогодні вся Україна говорить про те, що Аваков має піти, говорить про те, що є свідомі люди, які готові відстоювати Закон України”, – каже керівник Тернопільського обласного штабу “Правий Сектор” , член політичної партії «Правий сектор» Тернопільщини Назар Сарабун.

Активісти переконані, в правоохоронних органах є віддані своїй справі працівники. Проте гвалтівникам та вбивцям у цій структурі не місце.

“Ми виходили, виходимо і будемо виходити на акції до того часу, поки режим Авакова не буде повалено. Ми відстоювали честь цієї країни, її територіальну цілісність, тому маємо моральне право заявляти на захист її законів. Позиція “Правого сектору” відверта і проста – Аваков має піти”, – додає Назар Сарабун.

Під час випустів активісти згадали про випадок в Кагарлику, перестрілку у Броварах, про вандалізм в Одесі, коли озброєні люди нападали та трощили вітрини магазинів. Такі факти учасники протесту вважають ганьбою для офіцерського мундира та свідченням того, що правоохорона система працює неналежним чином.

“Велика небезпека в тому, що є ризик отримати загрозу для свого життя і з боку правоохоронних органів. Зокрема, коли в Кагарлик викликали жінку дати свідчення і її було згвалтовано. В першу чергу за це має нести відповідальність керівник цієї структури – Арсен Аваков. Ми бачимо, що вся система ефективно захищає мужновладців, олігархів. Коли потрібно захистити Верховну Раду, туди стягуються тисячі силовиків, коли потрібно оцепити гей-парад, також прибувають тисячі правоохоронців, а от коли потрібно захистити патріотів, коли простих українців вбивають, то це залишається поза увагою”, – каже керіник 6-ї резервної сотні добровольчого українського корпусу “Правий сектор” Сергій Коновал.

“Сьогодні націоналістам закидають, що на акцію повиходили багато “ліваків” чи багато “партійок”, які повилазили перед виборами. Ми можемо офіційно сказати те, що на цій темі багато хочуть пропіартися різних політиканів. Ми до них немаємо ніякого відношення і ми, як націоналісти, завжди будемо стояти на засадах українського націоналізму і української державності”, – зазначив заступник керівника політичної партії “Правий сектор” Роман Безкостий.

Exit mobile version