Тернопільські школи готують до початку нового навчального року: яка ситуація з укриттями (Відео)

У Тернопільській школі №6 діти розмалювати стіну укриття під час повітряної тривоги// Фото: Файне місто

У Тернополі з 1 вересня або 1 серпня може розпочатися навчальний рік у школах. Через війну основною вимогою є наявність та готовність укриття, куди зможуть сховатися учні та працівники у разі повітряної загрози. Журналісти “Файного міста” завітали в одну зі шкіл міста аби перевірити, як готують сховища.

Чи готове укриття

Директор тернопільської школи №6 Олександр Остапчук каже, що в укритті наразі все працює добре, але ще тривають деякі роботи.

У нашому бомбосховищі є вентиляція, всі світильники працюють, для учнів і працівників ставимо лавочки і стільчики, – каже педагог.

Освітянин заначає, що навчання відбуватиметься у 2 зміни. Перша і друга зможуть повністю заховатися в укриття, яке вміщає 450-500 людей. У цокольному приміщенні, яке частково знаходиться у землі, зможуть перебувати 200 осіб.

Як навчатимуться учні

Загалом у школі №6 здобувають середню освіту понад тисяча учнів. Школа готова розпочати навчальний рік як 1 серпня, так і 1 вересня.

Наша школа в принципі готова до навчання як з 1 серпня, так і з 1 вересня. У нас є укриття, які можуть працювати достатньо добре. Наразі ще проводяться відповідні роботи, щоб забезпечити більш комфортні умови в укриттях. Навчаються у школі 1240 дітей. Вони навчаються у 2 зміни. Ми надіємося, що все-таки цьогоріч ми завдяки нашим Збройним Силам підемо до школи 1 вересня, а може і 1 серпня. Після опитування міська рада прийме рішення, – розповідає директор.

Олександр Остапчук каже, що більша частина батьків готові до навчання у класах з 1 вересня. Також є такі, які підтримують дистанційну форму.

Сьогодні у нас поступили “останні дані” з класів. 75% батьків хочуть, щоб навчання було з 1 вересня і в очній формі, 24-25% – щоб навчання було онлайн і 4-5% – хочуть, щоб розпочався навчальний рік з 15 серпня, очній або дистанційній формі, – додав він.

Більше про те, як виглядає укриття, дивіться у відео “Файного міста”.

Читайте також: «Кожного дня ми думаємо, де нам знайти житло» : чи готові переселенці до переїзду зі шкіл Тернополя

Exit mobile version