Помер знаний на Тернопільщині священник

Фото: УГКЦ Тернопільсько-Зборівська єпархія

На 89-році життя відійшов у засвіти отець-емерит Євстахій Комарніцький з Тернопільщини. Про це пише “Файне місто” з посиланням на отця Євгена Кобильника.

Отця-емирита не стало 25 червня. Він 59 років присвятив священству і помер в селі Забойки. Поховали Євстахія у понеділок, 26 червня.

Священничий Парастас відбувся в неділю, 26 червня. Його очолив владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський у співслужінні священиків Великоберезовицького та Залозецького деканатів. Чин Похорону сьогодні, в понеділок, 27 червня, очолив о. Євген Кобильник, декан Великоберезовицький, – йдеться у повідомленні Української греко-католицької церкви Тернопільсько-Зборівської єпархії.

Довідка

Отець Євстахій Комарніцький народився 4 лютого 1933 року в селі Носів на Підгаєччині. Був одружений з Ганною Білецькою.

В 1963 році прийняв священничі свячення. В продовж життя служив на парафіях сіл Рогачин, Тростянець, Завалів, Ценів, Потік, Бишки, Вибудів. Останні парафії, якими опікувався покійний о. Євстахій були парафії сіл Чернихів, Глядок та Плесківців Залозецького деканату.

У 2010 році по стану здоров‘я покійний отець відійшов на емеритуру (відставку). Проживав до смерті на парафії села Забойки, де й похований.

Читайте також: Помер колишній начальник міліції Тернопільщини

Отець-емерит Євстахій Комарніцький
Фото: Українська греко-католицька церква Тернопільсько-Зборівської єпархії

Exit mobile version