“Ризикувати життями дітей ніхто не буде”: у Тернополі точаться дискусії щодо початку навчального року

Фото ілюстративне

У Тернополі точиться дискусія щодо початку нового навчального року. Одні кажуть, що школярі мають продовжити здобувати знання очно, а у разі небезпеки – ховатися в укриттях. Інші суперечать – дітям небезпечно ходити у навчальні заклади, адже нібито є великий ризик прильотів по цивільних об’єктах інфраструктури. Що каже міський голова – далі у матеріалі “Файного міста”.

Так, Сергій Надал наголошує, що ризикувати життями дітей ніхто не буде. За яких умов і в якому форматі розпочнеться навчання вирішуватимуть батьки.

Зараз складно прогнозувати, як буде розвиватися ситуація далі. Але я можу сказати точно: ризикувати життями дітей ніхто не буде. По-перше, навчатися дитині дистанційно чи в класі (за умови, що діти повернутися за парти у школи) – вирішувати будуть батьки дітей. Щоб продовжити навчання дистанційно, достатньо буде написати заяву на ім’я директора. По-друге, спеціальна комісія обстежує захисні укриття шкіл і згодом надасть свої висновки. Ми не будемо оголошувати їх публічно. Директор школи повідомить батькам про стан сховищ, – йдеться у повідомленні міського голови Тернополя.

Крім того, працівники навчальних закладів не можуть збирати кошти на ремонт чи прибирання захисних укриттів. Якщо такий випадок десь станеться, мер просить повідомляти особисто йому.

УВАГА! Кошти на захисне укриття батькам здавати не потрібно! Якщо вам відомі такі випадки, напишіть мені у повідомленні, – зазначає Сергій Надал.

Нагадаємо, раніше “Файне місто” повідомляло, що в Тернополі навчальний рік може розпочатися ще влітку. Наразі спеціальні комісії перевіряють стан укриттів у школах і за їх висновками буде зрозуміло, у якій саме школі діти зможуть вчитися у класах.

Більше: У класах чи онлайн: коли та як може розпочатися навчальний рік у школах Тернополя

Exit mobile version