“КП “Тернопільводоканал” безпосередньо для абонентів селища послуг не надає”, – Володимир Кузьма про тарифи для жителів Березовиці

Тариф на воду для всіх споживачів є однаковим, його встановлює Національна комісія з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг, – повідомив директор комунального підприємства “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма. На сьогодні жодних змін стосовно тарифів на воду не передбачається.

“Якщо ми говоримо про селище Велика Березовиця, то в першу чергу хочу зазначити, що КП “Тернопільводоканал” безпосередньо для абонентів селища не надає послуг. Ми надаємо послуги з водовідведення для комунального підприємства Великоберезовицької селищної ради “Аквасервіс”. Тариф для цього комунального підприємства на 2020 рік, встановлений Національною комісією, є ідентичним тарифу, як і для всіх інших об’єктів господарювання Тернополя”, – каже Володимир Кузьма.

Як повідомив директор установи, до 2020 року тариф для КП “Аквасервіс” тариф був дійсно дещо нижчим та збитковим для КП “Тернопільводоканал”. Сплачених за надану послугу коштів не вистачало навіть, аби покрити витрати на затрачену електроенергію та очищення стоків.

“Дещо нижчий тариф для жителів Березовиці, який діяв до 2020 року, був збитковим для нашого підприємства. Така різниця була не тому, що нам так захотілося, а тому що так вважала Національна комісія, яка відносила це підприємство до гуртових споживачів. З іншої сторони виходила не дуже добра ситуація, коли ту суму, яку сплачувало КП “Аквасервіс” навіть не покривало наших витрат на електроенергію, перекачування та очищення тих стоків, які поступали у селище Велика Березовиця”, – зазначає Володимир Кузьма.

На сьогоднішній день тариф на воду як для суб’єктів господарювання, так і для населення є однаковим. Відтак, ні “Аквасервіс”, ні будь-яка інша установа немає жодних преференцій. Про перегляд тарифу та його рівень у 2020 році, за словами директора КП “Тернопільводоканал”, Великоберезовицьку селищну раду та КП “Аквасервіс”попереджали ще наприкінці минулого року.

“Ми попереджали завчано, ще як тільки почали більш-менш розуміти, який рівень тарифів буде встановлений у 2020 році Національною комісією. Чому вони не переглянули – невідомо. На сьогоднішній день КП “Тернопільводоканал” і Тернопільська міська рада не мають повноважень щодо встановлення тарифів для споживачів КП “Тернопільводоканал”. Це прерогатива Національної комісії з регулювання ринку електроенергетики і комунальних послуг. Національна комісія вивчає розрахунки, які ми надаємо, і призначає кінцеве рішення”, – каже Володимир Кузьма.

Як зазначив директор КП “Тернопільводоканал”, на сьогодні жодних знижок чи підвищення тарифів на послугу не передбачається.

Exit mobile version