Загинув під час оборони Азовсталі: у Теребовлі поховали патрульного поліцейського Даниїла Сафонова (Фото)

Похорон Даниїла Сафонова// Фото: Теребовлянська міська рада

Сьогодні, 21 червня, у Теребовлі на Тернопільщині зустріли домовину з тілом патрульного поліцейського Даниїла Сафонова. Правоохоронець загинув під час штурму росіянами Азовсталі. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Теребовлянську міську раду.

Люди стояли на колінах, з лампадками і молитвою зустріли тіло Героя. Попрощатись із мужнім українцем, який віддав своє життя за наше майбутнє та державу, прийшли рідні, побратими, друзі, колеги-патрульні поліцейські, представники влади та небайдужі мешканці Теребовлянської громади. Відспівали загиблого Героя у церкві святого Миколая та поховали на місцевому кладовищі.

Даниїл загинув за рідний край – Донеччину

28-річний Даниїл родом із Донецька. Народився 23 жовтня 1993 року. Коли на Донбас у 2014 році прийшла війна, переїхав до бабусі в Маріуполь. Там одружився. У нього з дружиною народився синочок.

Далі доля закинула Даниїла у Теребовлю. Зараз там проживає рідна сестра Ольга Мацала, котра у 2014 році теж виїхала з Донецька через війну. Теребовлянщина і Тернопільщина стали для нього другою домівкою.

Згодом Даниїл підписав контракт з 44-ю артбригадою. У 2019 році після закінчення контракту повернувся в Маріуполь, вступив до лав патрульної поліції. Із початку повномасштабного наступу росії в Україну, боронив Маріуполь від ворогів. У квітні передислокувався зі своїми побратимами до заводу «Азовсталь».

Герой загинув 2 травня під час виконання бойового завдання у зоні заводу «Азовсталь» у Маріуполі. Тіло захисника лише зараз вдалося вивезти з Донеччини. У Даниїла залишились дружина, малий синочок, батьки, сестра, два брати, дідусь.

Студія “Файне місто” висловлює щирі співчуття рідним, близьким та побратимам Даниїла. Розділяємо нестерпний біль та пекуче горе разом з вами! Герої не вмирають! Пам’ятатимемо подвиги захисників завжди!

Читайте також: На Луганщині росіяни застрелили бійця Андрія Побережника з Тернополя

Exit mobile version