McDonald’s-у в Тернополі бути або не бути: чи сумують тернополяни за бургерами та картоплею фрі

Фото: мережа Інтернет

Ресторани мережі McDonald’s, які припинили працювати в усій Україні з першого дня війни, можуть відновити роботу. Ми запитали жителів Тернополя чи сумують вони за бургерами, картоплею фрі, солодкими напоями. Більше про це – у матеріалі «Файного міста».

Нагадаємо, прес-служба компанії повідомила, що аби не наражати на небезпеку працівників та відвідувачів закладів, McDonald’s тимчасово припинив свою роботу.

Дорогі наші відвідувачі! Ми закриваємо всі наші ресторани в Україні. Наші співробітники залишаються вдома зі своїми рідними заради безпеки. Дуже хочемо знову відкрити свої двері для вас, посміхатися та робити те, що ми робимо найкраще – дарувати смачні та чудові моменти для вас . Бережіть себе!
Мережі фастфуду лишатимуться зачинені по всій країні, допоки зберігатимуться загрози атак, – йдеться у повідомленні компанії.

Усі продукти, які зберігались в ресторанах мережі, передали в гуманітарні штаби. Зараз компанія займається гуманітарною допомогою та продовжує виплачувати зарплати 10 000 своїм працівникам в Україні. Через усі гуманітарні проекти «Фундація Дім Рональда МакДональда» уже надала допомогу на понад 4,5 млн грн.

Водночас компанія продовжує виплачувати заробітну плату працівникам в Україні у повному обсязі та податки державі, вказано у повідомленні прес-служби «МакДональдз».

В умовах війни для МакДональдз також критично важливо бути підтримкою для 10 000 працівників, тож компанія виділила 5 млн доларів США на матеріальну допомогу команді та відкрила лінію психологічної підтримки, – йдеться у повідомленні компанії.

Однак раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зовнішньополітичне відомство активно переконує американську корпорацію McDonald’s відновити роботу ресторанів в Україні. Про це ві написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

З початком повномасштабного вторгнення компанія, як і багато інших, призупинила роботу ресторанів в Україні з безпекових міркувань. Але ми в МЗС переконані, що нині є умови для відновлення їх роботи, тому активно переконуємо їх повертатися, – наголосив Кулеба.

Вже 19 червня в мережі з’явилася інформація про те, що менеджери мережі зв’язуються зі своїми працівниками, і розпитують про готовність вийти на роботу вже в серпні.

У Тернополі McDonald’s  працює з 23 жовтня 2018 року, і вже є чимало шанувальників закладу. Ми запитали жителів  Тернополя, чи сумують вони за «Маком»

 Раніше я завжди сюди приходив. Ми з друзями брали бургер і картопельки, а зараз бачу стоїть зачинений, немає де зібратись з друзями, тому сидимо на вулиці. Дуже вже хочу, щоб заклад відчинили, і зібратися всією компанією і з’їсти чогось смачненького, — розповідає, тернополянин Артем.

Також оскільки в місті є багато вимушено переміщених осіб, вони також засмучені через закриття закладу.

Ми внутрішньо переміщені особи з, у нас в Северодонецьку не було Mcdonald’s, дуже шкода, що він зачинений, – зазначає пані Оксана.

На питання чи варто відкривати мережу фастфуду, відповідають позитивно.

Звичайно нехай працює, адже це робочі місця, бізнес та податки для держави, —  каже, тернополянка Марія.

Нагадаємо, що з 24 лютого усі заклади мережі ресторанів фастфуду MacDonald’s закриті. Загалом мережа в Україні налічує понад 110 закладів.

Компанія McDonald’s продала весь російський бізнес місцевому бізнесмену Алєксандру Говору. Він керує 25-ма ресторанами мережі у РФ. Раніше компанія через вторгнення в Україну закрила в РФ 850 ресторанів, і вже відкрили новий заклад під назвою «Вкусно і точка». Додамо також, що прес-служба компанії МакДональдс в Україні щодо можливості запуску роботи закладів зараз нічого не повідомляє.

Читайте також: У тернопільських бібліотеках більше жодних російських книг

Автор: Аліна Пастир

Exit mobile version