На Тернопільщині готують дитячі табори: чи безпечно відпочивати

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині перевірили 5 дитячих таборів. Чи безпечно в них відпочивати та як це можна робити під час війни – далі у матеріалі “Файного міста”.

В умовах активних бойових дій, спричинених повномасштабним воєнним вторгненням росії на територію України, діти зазнають психологічних травм і потребують належного захисту, в тому числі оздоровлення та відпочинку. Тому, аби переконатися у безпеці відпочинку дітлахів, представники Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби Тернопільщини 14-15 червня перевірили 5 дитячих стаціонарних оздоровчих закладів області.

Так, у закладах вже розпочали прибирати території, лагодити сантехніку і ремонтувати кімнати.

За результатами об’їзду встановлено, що роботи по впорядкуванню територій, ревізії сантехнічного обладнання, промивки та дезінфекції водопровідних мереж, косметичних ремонтів спальних приміщень вже розпочаті. Керівникам закладів надали конкретні рекомендації щодо створення належних санітарно-гігієнічних умов для оздоровлення дітей та забезпечення комплексу протиепідемічних заходів з метою недопущення епідускладнень, – повідомили в ГУ Держпродспоживслужби Тернопільщини.

Зазначається, що обов’язковою умовою є наявність облаштованих захисних споруд, приміщень для укриття на час сигналу повітряної тривоги. Разом з тим всі вимоги санітарного законодавства також мають бути дотримані.

Які вимоги щодо роботи оздоровчих закладів

Основні вимоги діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку:

Згідно вимог постанови головного державного санітарного лікаря України від 08.06.2021 р. №5 «Про затвердження протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», аби дитину взяли до табору, необхідно надати працівникам «Медичну довідку на дитину, яка від’їжджає в дитячий заклад оздоровлення та відпочинку» форма 079/о. У ній має бути заначено про:

Також працівники повинні не пускати на територію закладу батьків та інших сторонніх осіб. Дітям не можна використовувати багаторазові (тканинних) рушники для рук, гратися м’якими іграшками. Не можна проводити батьківські дні (відвідування дитини) та масові заходи в закритих приміщеннях та заходи за участі запрошених осіб.

Рішення про відкриття конкретних закладів оздоровлення та відпочинку для дітей визначить Рада оборони Тернопільської області.

Читайте також: Усі новобудови в Україні повинні мати бомбосховища: Верховна Рада підтримала новий законопроєкт 

Автор: Віта Шумило

Exit mobile version