Помер відомий режисер і громадський діяч Орест Савка з Тернопільщини

Орест Савка// Фото з відкритих джерел

Тернопільщину спокутала сумна звістка. На 83-ому році життя пішов у засвіти знаний режисер, сценарист, актор, громадський діяч та директор театру ім. Богдана Лепкого Копичинецького центру культури і дозвілля Орест Савка. Сумну звістку повідомила його донька Мар’яна, пише “Файне місто”.

Легкого лету тобі, мій найдорожчий у світі татку!
Ти був світлом і залишишся ним назавжди!
Дякую тобі за кожен прожитий день поруч з тобою.
Я навчилася в тебе, як ні в кого іншого, найважливіших речей: любити свою країну, любити людей, ніколи не здаватися, не боятися бути собою, віддаватися своїй справі до кінця.
Ти був неповторним. Справжнім бійцем.
Нехай твоя зірка ніколи не згасає.
Люблю тебе безмежно, – написала Мар’яна Савка.

Довідка

Орест Іванович Савка народився 10 березня 1939 року в селі Крогулець колишнього Гусятинського району на Тернопільщині.
Закінчив режисерський факультет Київського інституту культури, свою режисерську кваліфікацію вдосконалював також у відомих майстрів театру і кіно.

Творче життя Орест присвятив розвитку аматорського театрального мистецтва у маленьких містечках. Завдяки самовідданій багаторічній праці, Савка зумів виплекати із самодіяльних артистів справжніх акторів — професіоналів, перетворити аматорський театр на місце творчого експерименту, осередок театральної культури регіону, а провінційне містечко Копичинці прославити як місто Театру.

За власними сценаріями Орест Савка постановив багато театралізованих дійств, серед яких:

За життя отримав нагороди: орден «Знак пошани» (1986), орденами Українського козацтва «Віра» 4-го ступеня (2004) та «Честь» 3-го ступеня (2005), почесними відзнаками Міністерства культури СРСР «За досягнення в розвитку культури і мистецтв» (1982) та Міністерства культури України «За досягнення в розвитку культури і мистецтв» (2003), Почесною ювілейною відзнакою з нагоди 100-річчя від дня народження Головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича та іншими нагородами. Був членом НСТДУ (1998).

Читайте також: В автотрощі на Рівненщині загинув 22-річний військовий, ще одного бійця госпіталізували (Фото/Відео)

Мар’яна і Орест Савки
Фото: Мар’яна Савка
Exit mobile version