На Тернопільщині постраждали 23 людини від ракетних ударів росії

Фото ілюстративне// Світлина із соцмереж

У вівторок, 14 червня, під час повітряної тривоги росіяни ракетами обстріляли Тернопільщину. В результаті постраждали 23 людини. Про це повідомили під час брифінгу Ради оборони області, пише “Файне місто”.

У ТОВА не розповіли, скільки ракет збила українська ППО та у яких місцях. Однак зазначили, що від ударів травмувалися 23 людини. У відомстві підтвердили, що одну з цілей наші захисники знищили на Кременеччині.

Також жителів Тернопільщини закликають повідомляти про залишки ракет чи інших небезпечних предметів. У ТОВА наголосили, що ні в якому разі не можна підходити до них, адже боєприпас може вибухнути у будь-яку мить та вбити людину.

На брифінгу наголосили жителям області утриматись віз фото- та відеозйомки та в жодному разі не публікувати відзняті матеріали. Тих, хто не дослухається, вважатимуть коригувальниками вогню.

Жителів Тернопілля закликають не ігнорувати повітряну тривогу. Ракети можуть змінювати курс і вдарити у будь-яку точку, тому почувши сирену слід негайно йти в укриття. За приклад взяли нещодавний приліт у Чортків. За словами голови ОВА, жертв могло бути більше, однак люди вчасно зреагувати та сховались в укриття.

Також на брифінгу розповіли, що у Чорткові працює штаб, який фіксує наслідки ракетних ударів. Постраждалих людей просять звертатися туди. Завдані збитки обіцяють відшкодувати.

Станом на 14 червня на Тернопільщині тимчасово проживають 84 000 внутрішньо переміщених осіб. В області облаштували 40 000 місць для людей, які втратили свої домівки. Близько 400 сімей планують переселити до гуртожитків, які перед тим реконструюють.

Начальник Нацполіції області Олександр Богомол додав, що на Тернопільщині блокпости у Смиківцях, в напрямку Бережан і в Скалі-Подільській припинять свою роботу. Також він застеріг бути обачними під час відпочинку біля водойм. За 2 дні в області потонули 4 людини.

Читайте також: ППО збила ворожі ракети над Тернопільщиною, Львівщиною і Хмельниччиною

Exit mobile version