У Тернополі помер скандальний керівник училища, який застосовував радикальні методи до студентів

Фото з відкритих джерел

Пішов із життя колишній директор Тернопільського ВПУ ресторанного сервісу і торгівлі Андрій Каплун. Сумну звістку повідомили на сторінці училища, пише “Файне місто”.

Андрій Каплун народився 29 червня 1952 року в селі Дубівці, що на Тернопільщині. Закінчив НУ “Львівська політехніка” та Рівненський державний гуманітарний університет. Працював учителем у школі. Згодом пішов до управління освіти в Тернополі. В 1988–19992 роках був заступником начальника управління народної освіти Тернополя. Працював у виконавчому апараті Тернопільської ОДА.

З 1992 року обіймав посаду директора Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі. У 2011 році захистив дисертацію. Досліджував систему підготовки кваліфікованих робітників в Україні та за кордоном, зокрема із застосуванням інноваційних технологій. Йому присудили науковий ступінь доктора педагогічних наук. Опублікував чимало наукових робіт.

Андрій Каплун став добре відомим на все місто у 2015 році через специфічні методи виховання. Зокрема, в училищі практивулося приниження дітей. Він публічно змушував дітей ставати на коліна через паління. Після цього керівника відсторонили від роботи. Тоді відкрили кримінальне провадження, та відповідальності ексочільник уникнув. У 2016-му році директор, якому інкримінували катування, повернувся і пообіцяв учням прикласти всі свої зусилля для їх виховання.

Читайте також: Петра Осадцу з Тернопільщини посмертно нагородили орденом

Андрій Каплун
Фото: Тернопільське ВПУ
Exit mobile version