Ціни не підніматимуть, але зміни є: як у Тернополі курсуватимуть маршрутки і тролейбуси

Тролейбус// Фото: мережа Інтернет

У Тернополі змінили порядок перевезення пасажирів громадського транспорту. Так, ціни за проїзд у маршрутках та тролейбусах не піднімали, але скоротили одиниці транспорту. Про це повідомляє “Файне місто” з посиланням на міську раду.

Згідно рішень, в середньому на 20-25% зменшили кількість громадського транспорту та кількість рейсів. У мерії пояснюють, що такий крок допоможе стримати підняття вартості проїзду і зменшити загальні витрати на перевезення.

Кількість одиниць транспорту зменшили з 44 до 34:

Такі заходи дали змогу зекономити 2903 літрів дизельного пального. Також частково зменшили об’єм транспортної роботи на тролейбусних маршрутах. Це вплинуло на заощадження електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, виплатах заробітної плати та відрахувань на соціальні заходи. 

Так, за травень, загальний пробіг у тролейбусів на лінії зменшився на 22,132 тисяч кілометрів, що дало змогу зекономити електроенергії на 74,6 тисяч кіловат/годин.

Попри складну ситуацію, зберегли усі пільги на проїзд – безкоштовно їздять всі групи пільговиків, учні та студенти (включно під час вихідних і канікул). Учасники бойових дій і добровольці надалі їздитимуть безкоштовно та без обмежень у кількості у всьому громадському транспорті.

Нагадаємо, якщо пасажир пересідає з одного в інший транспортний засіб, він може скористатися своїм електронним квитком впродовж 30 хвилин, проте встановлений тайм-аут (ті ж самі 30 хвилин) при пересуванні в одному і тому ж транспортному засобі.

До слова, через дефіцит пального зміни також торкнулися служб таксі. Ціни суттєво не піднесли, але зменшили мінімальний кілометраж.

Більше: Поїздка на таксі – розкіш чи буденна справа: чи зросли тарифи на таксі у Тернополі? 

Exit mobile version