Сім’ям загиблих військових з Тернопільщини виплатять 15 мільйонів гривень

Фото: мережа Інтернет

На початку повномасштабного російського вторгнення Кабмін затвердив виплати сім’ям загиблих військових та інших службовців у розмірі 15 мільйонів гривень. Цю суму розподілять між всіма отримувачами. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільський обласний ТЦК СП

Згідно з законом «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей», отримати матеріальну допомогу можуть члени сім’ї загиблого, батьки та утриманці військовослужбовця.

Також там визначається грошова допомога у разі отримання військовим поранення, що призвело до часткової втрати працездатності.

Які документи необхідні, щоб отримати одноразову допомогу

Нагадаємо, усі, хто мають право на отримання матеріальної допомоги у зв’язку зі смертю військовослужбовця, повинні зібрати такий пакет документів:

До заяви додаються копії:

Зібраний пакет документів треба подати до районного військкомату (для загиблих ЗСУ), до регіональних осередків Нацполіції або до відповідальних відомств, в яких служили загиблі особи.

До слова, внутрішньо переміщеним людям змінили правила надання фінансової допомоги. Так, кошти від держави отримують не всі.
Більше: У травні змінять умови виплат для ВПО: хто не отримає допомоги

Читайте також: Потрібно понад 100 000 гривень на операцію: просять врятувати 8-річного Ярему Малішевського з Тернополя (Фото) 

Exit mobile version