“Вивезли іконостас, хрести і навіть дзвони”: отці московського патріархату спустошили храм після того, як громада перейшла до ПЦУ (Фото)

У Дрогобичі Львівської області церква Іова Почаївськогонещодавно перейшла до Православної Церкви України. 27 травня відбулося перше богослужіння – у “голих” стінах без ікон, хрестів і навть дзвонів. Виявилося, що священники московського патріархату після переходу громади спустошили храм, пише “Файне місто”.

Як зазначають у міській раді, на засідання комісії жителі громади висловили бажання перейти в підпорядкування Православної Церкви України. Дрогобицько-Самбірська єпархія Православної Церкви України заяву розглянула та ухвалила рішення про прийняття громади храму святого Іова Почаївського у єпархію Православної Церкви України. Після прийнятих рішень будівля храму та її територія були опечатані і перебували під охороною.

Коли прихожани навідались до храму, аби провести тут першу спільну молитву за Україну, були шоковані. Віряни зрозуміли, що «батюшки» готувались до такого сценарію.

В храмі Іова Почаївського залишились «голі» стіни. В церкві немає предметів іконостасу, вивезена абсолютна більшість ікон та церковних атрибутів. Більше того, як стверджують прихожани храму, які раніше відвідували цю церкву, з території зникли дзвони, а з двох будівель, розташованих на території церкви, навіть зрізали хрести. Все це відбулось ще до моменту прийняття комісією рішення та опечатування храму, – зауважили у мерії.

Однак попри таке зухвальство віряни тішаться, що вони від’єдналися від московського патріархату.

Керівництво громади повністю підтримало рішення громади про перехід з московського патріархату до Православної Церкви України. Сьогодні тут відбулось перше богослужіння. Однак зайшовши всередину, ми були шоковані, бо церква пуста. Видно, що «батюшка» готувався до відходу, – вони забрали усе, що було придбане за кошти громади. Але ми тішимось з того, що на одну українську церкву стало більше, – наголосив заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Після молитви відбулась процедура інвентарного опису майна, яке знаходиться в церкві. Комісія оглянула приміщення та склала перелік наявного майна.

До слова, на Тернопільщині священник Федір Мартинюк повернувся в УПЦ МП після переходу в Православну церкву України. Його знову прийняли після “покаяння”.
Більше: На Тернопільщині священник повернувся в УПЦ МП після переходу в ПЦУ 

Читайте також:

Читайте достовірні новини та головні події Тернополя також на інших наших ресурсах:

Exit mobile version