У Тернополі пропонують дозволити продаж алкоголю з 11:00 до 22:00 години

Фото ілюстративне// Світлина з відкритих джерел

Анастасія Вишневська пропонує дозволити продаж слабоалкогольних напоїв та пива під час воєнного стану з 11:00 до 22:00 години. Петицію з відповідною вимогою вона зареєструвала 24 травня на на платформі електронної демократії E-DEM Тернопільської міської ради.

За словами Анастасії, це дозволить підтримувати економіку країни, зберігати та надавати робочі місця, забезпечувати виробничі потужності та уникнути фактору підняття цін на продукцію під час воєнного стану.

В умовах воєнного стану, як і в мирний час, важливо оперувати категоріями економічної доцільності. Обмеження по часу, які встановили на продаж слабоалкогольних напоїв та пива, до 17:00 — не несуть користі, більш того – такі рішення спричиняють шкоду для бізнесів та економіки загалом. Адже час до 17:00 – це робочий час, в який купувати більшість споживачів немає можливості. А втрата планового доходу, згодом змушує звільняти правцівників, або зменшувати заробітню плату, збільшувати ціну на інші товари, щоб компенсувати відсутність надходжень, зменшує сплату податків, а інколи змушує закривати бізнес повністю, – йдеться у петиції..

Також авторка навела приклад ситуацію в інших областях. Зокрема, у Львові, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Луцьку – час продажу продовжили до 20-22 години.

Станом на 12 годину 28 травня петицію підписали 62 людини. Аби цю ідею розглянули, потрібно набрати 300 голосів. Підтримати ініціативу можна ТУТ.

Нагадаємо, у Тернополі з 16 квітня дозволили продавати алкоголь. Торгувати можна з 11:00 по 17:00 год., а в закладах ресторанного господарства – до 21:00 год. з обов’язковою видачею чека.
Більше: У Тернополі дозволили продавати алкоголь

Читайте також: У Чортківській громаді дозволили продавати алкоголь

Exit mobile version