У Чорткові водії вимагають у два рази підняти вартість проїзду в маршрутках

Маршрутка у Чорткові// Фото: М.Огородник

У Чорткові на Тернопільщині місцевий перевізник, який забезпечує роботу громадського транспорту, має намір підняти вартість одноразового проїзду з 10 до 20 гривень. З відповідним проханням він звернувся до влади. Про це повідомили на facebook-сторінці Чортківської міської ради.

Директор “Чортківського АТП 16142” Володимир Ворончак зазначив, що через зростання цін на пальне, шини, акумулятори та запчастини, підприємство не зможе функціонувати та надавати послуги в повному обсязі. У мерії відповіли, що підстави для підняття тарифу розуміють, проте не дозволять збільшити його вдвічі.

У листі дирекції «Чортківського АТП 16142», яке, до слова, фактично є монополістом у Чорткові в галузі пасажирських перевезень через відсутність конкуренції, йдеться про те, що рентабельна вартість поїздки пасажира – 28,27 гривень. Однак, наразі просять встановити вартість проїзду хоча б на позначці в 20 гривень. У іншому випадку АТП погрожує зовсім зупинити роботу та не виїжджати на маршрути, – пояснюють у мерії.

Дана ситуація змушує замислитись над ідеєю створення комунального автотранспортного підприємства та придбати комунальні автобуси, що б забезпечували вищий рівень комфорту та дотримувались графіків.

Влада міста розуміє підстави для підняття тарифу, втім категорично не погоджується на настільки разючий ріст. Через це запитуємо у вас, шановні жителі громади, якою для вас є допустима компромісна вартість проїзд у в громадському транспорті Чорткова? – зазначають у Чортківській міській раді.

Що кажуть люди?

Станом на 27 квітня під публікацією є 72 коментарі. Загалом люди обруюються подорожчанню, але також пропонюють ідеї, як можна покращити рух громадського транспорту у місті.

Зараз на мене скинуть всіх собак .
На мою думку треба :
1. обновити транспорт
2. Ліцензувати нелегальних перевізників.
( зробити перелік маршрутів і закріпити за ними перевізника.)
3. Викорінити з центру бусики
(Нехай придбають офіційний маршрут).
4. Соціальний транспорт
(Менш ти кількість посадкових місць до 8
і встановити фіксований час відправки з початкової зупинки в центрі. Три рази в день ) це зменшить непотрібні вештання пільговиків і зменшить витрати на його утримання.Соціальний транспорт має бути комунальним і безкоштовним.)
5 , упорядкувати стихійний ринок біля “Європи,, що досить людям меньше користуватися транспортом для поїздок в центр на прод. ринок, – пропонує Роман Кулик.

Змінити рух транспорту також пропонує змінити Микола.

1. Заводське це окрема ОТГ – туди має їздити приміський транспорт по 20грн а міський маршрут залишити менший.
2. Автобуси перевізника не відповідають ніяким нормам – бруд, сморід, ледве їдуть.
3. Розкладу руху недотримуються абсолютно, особливо у вихідні, – коментує Микола Миколайович.

Є і такі, які підтримують підвищення ціни, але з умовою.

Треба дивитися економіку. Перевірити розрахунок тарифу, якщо він правильний то треба підвищувати, якщо неправильний – то лишати. ніхто не має працювати в собі в мінус або заробляти 50% прибутку під час війни. Щодо комунального АТП, то хотілося б бачити якісь розрахунки, щодо кошторису на його створення, утримання і тарифу, – каже Ol Mail.

Читайте також: У Тернополі на 39 вулицях не буде гарячої води: що сталося

Документ: Чортківська міська рада
Exit mobile version