Лановеччина у невимовній скорботі: жителі громади попрощалися з нацгвардійцем Дмитром Головком (Фото)

Сьогодні, 24 травня, у Ланівцях жителі громади на колінах і зі сльозами на очах зустріли та провели в останню путь молодшого сержанта Національної гвардії України Дмитра Головка. Життя бійця обірвалося 16 березня на Київщині.

Місяці очікування, сподівань та віри в краще. Однак безжальна війна забрала життя сина, онука, чоловіка, батька та патріота, який ще з 2014 року в лавах Національної гвардії боронив свою країну та стояв на захисті її незалежності та суверенітету.
Сотні мешканців Лановецької громади провели Героя на місце вічного спочинку, а військовий трикратний залп підняв у вись пам’ять про відвагу та мужність, любов до України молодого ланівчанина Дмитра Головка, – повідомили у Лановецькій міській раді.

Як пише “20 хвилин”, без батька залишився 5-місячний Ярчик, а без чоловіка – дружина Аліна.

Молода сім’я жила на Київщині. Сам Дмитро колись проживав зі бабцею у Ланівцях, бо мама поїхала в Італію і залишалась там тривалий час. Тут у нього були бабця та тітка.

Коли почались бойові дії, Аліна з маленьким Ярчиком переїхали до родини в Ланівці, а полім – до Польщі. На жаль, вони разом з мамою бійця не змогли приїхати, аби провести Дмитра в останню путь.

Колону, в якій був Дмитро, обстріляли рашисти. Розпізнавали деяких убитих бійців Нацгвардії тільки за іменними жетонами і робили тест на ДНК. Тіло Дмитра сильно обгоріло. Рідним довелось чекати на результати тесту і тіло Дмитра майже два місяці.

Як розповіла волонтерка, редакторка газети «Голос Лановеччини» Наталія Гамера, для неї молода сім’я Головків — як символ України: розстріляна, але нескорена, бо в патріотичній родині виховуватиметься нащадок Героя…

Читайте також: Під Запоріжжям загинув Ярослав Кондратюк з Тернополя

Exit mobile version