Катування та страти: міжнародна організація звинуватила росію у “мерзенних звірячих” злочинах проти українців

Human Rights Watch звинуватила Росію у воєнних злочинах проти українців. Правозахисники зафіксували тортури, вбивства цивільних мешканців, факти масового перебування людей у жахливих умовах. Це – вже другий звіт цієї організації про злочини. Цього разу розслідувачі працювали на звільнених нещодавно частинах Чернігівщини та Київщини. Про це йдеться на сайті HRW.

“Російські війська, які окупували на початку війни окремі райони на північному сході України, вчинили безліч жорстоких, мерзенних, звірячих злочинів. Ці незаконні дії щодо мирних жителів мають очевидні ознаки воєнних злочинів”, – заявив Георгій Гогіа, заступник керівника департаменту Європи та Центральної Азії в Human Rights Watch.

Правозахисники відвідали 17 населених пунктів. Зафіксували 22 позасудових страти, 9 випадків незаконного позбавлення життя, 7 випадків катувань.

Також співробітники організації отримали численні свідчення мирних жителів про тримання під вартою в нелюдських та принизливих умовах. Зокрема, у селищі Ягідне під Черніговом 350 мешканців майже місяць перебували в шкільному підвалі. Десять з них померли.

Exit mobile version