Завезені “місцеві мешканці” та докази “жахливих злочинів” захисників Маріуполя: росія готує фейки для іноземних ЗМІ

Про це повідомляє Головне управління розвідки України. За даними ГУР, департамент інформації міноборони рф терміново готує прес-тур іноземних журналістів на тимчасово окуповані українські території. Для цього туди вже завозять підготовлених “місцевих мешканців” з Донецька і Горлівки, а в Маріуполь терміново звозять уламки українських боєприпасів.

Протягом трьох наступних днів – з 18 до 21 травня – окупанти планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя. Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли в Маріуполь уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки “місцевих очевидців”, які розповідатимуть журналістам про “злочини” захисників Маріуполя.

Журналісти мають виїжджати з Ростова-на-Дону та відвідати Херсон, Нову Каховку, Скадовськ, Армянськ та Донецьк, де запланована зустріч з маріонеткою путіна денисом пушиліним.

До участі в “прес-турі” міністерство оборони країни-окупанта намагається залучити представників медіа з понад 10 країн – зокрема, з Франції, США, Німеччини, Японії, Греції, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

ГУР застерігає іноземних журналістів: пропагандисти країни-агресора хочуть зробити їх співучасниками створення фейкових матеріалів. Розвідники нагадують про кримінальну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України і проникнення на територію незалежної держави.

Exit mobile version