Тернопільщину відвідав римо-католицький митрополит (Фото)

Тернопільщину відвідав митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви архієпископ Мечислав Мокшицький. Священнослужитель поспілкувався з переселенцями та помолився за Україну. Про це повідомили у Львівській Архідієцезії Римсько-католицької церкви в Україні.

15 травня очільник Львівської архідієцезії РКЦ Мечислав Мокшицький побував у монастирі Сестер Непорочного Зачаття Діви Марії у Язлівці (Бучаччина). Там він зустрівся із вимушеними переселенцями з Харкова та Миколаєва, котрі знайшли прихисток у сестер на час війни.

Також Митрополит помолився на могилі блаженної Марцеліни Даровської, засновниці згромадження та поспілкувався із сестрами, котрі від початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, взяли на себе труд опіки над переселенцями – прийняли, забезпечили дах над головою, їжу та організували не лише побут, але подбали також і про духовну поживу для жінок та дітей, – йдеться у повідомленні.

До слова, нещовадно цей монастир відвідала дружина Президента Польщі Агата Корнгаузер-Дуда. Перша леді зацікавлена у розвитку туризму в Бучачі та реставрації Язловецького палацу.
Більше: Тернопільщину відвідала Перша леді Польщі (Фото)

Читайте також: У Монастириськах московський патріархат визнали ворожою спільнотою (Документ)

Exit mobile version