Майдану Перемоги не буде, а Гоголя – залишається: у Тернополі перейменують 11 вулиць (Відео)

Вулиця у Тернополі Фото: Тернопільська міська рада

Сьогодні, 13 травня, у Тернопільській міськраді відбулося засідання комісії з перейменування вулиць. На засіданні вирішили, які вулиці перейменують, а які залишаються. 

В результаті засідання вирішили змінити назви таких вулиць, як Чехова, Достоєвського, Чалдаєва, Танцорова, Ломоносова, Глінки, Толстого, Гагаріна, Пушкіна та Макаренка. Однак, не перейменовуватимуть вулицю Карпенка, Гоголя, Рєпіна, Пирогова, Сахарова. 

На засіданні також велася дискусія щодо Майдану Перемоги, який розташований на масиві – Дружба у Тернополі. Члени комісії довго обговорювали перейменування Майдану Перемоги. Одні казали, що як такого Майдану Перемоги у Тернополі уже давно немає і було б добре продовжити там вулицю Львівська, або ж Мазепи, а інші ж заперечували, що Майдан Перемоги повинен бути. 

В результаті вирішили включити Мадан Перемоги до списку по перейменуванню і назвати Майданом Перемоги більш сприятливе для цього місце. 

Нагадаємо, це було друге засідання комісії. Прийняті рішення ще не є остаточними. У Тернополі планують протягом місяця проводити громадські обговорення щодо цієї теми. 

Більше дивіться у відео “Файного міста”. 

Читайте також: У 20 селах Лановецької громади планують перейменувати вулиці

Exit mobile version