Заробили 13 мільйонів гривень: у Тернополі псевдоблагодійники наживалися на допомозі для ЗСУ (Фото)

У Тернополі зловили організаторів Благодійного фонду, які присвоїли половину від всіх пожертвувань на ЗСУ. За час “роботи” псевдоблагодійники присвоїли 13 мільйонів гривень.

Як розповів Голова Нацполіції України Ігор Клименко, двоє братів з Тернопільської області ще півтора роки тому створили в Тернополі благодійну організацію.

Спершу справи йшли не дуже вдало, але початок повномасштабного вторгнення росії в Україну діячі вирішили використати на повну. Патріотизм українців та бажання допомогти монетизувалися у кошти на рахунку фонду. Всього за час воєнного стану вони зібрали майже 13 мільйонів гривень. Як виявилося, для освоєння грошей, які щодня надходили від добросердечних громадян, потрібна була допомога. Тож до роботи благодійної організації залучили ще чотирьох осіб, серед яких батько засновників та дружина одного із них. Такий собі сімейний підряд… – повідомив посадовенць.

Прокурори і слідчі Тернопільщини встановили, що підозрювані за зібрані гроші людей собі купили автомобілі Land Rover – Range Rover та Audi – Q5, а також мобільні телефони Apple IPhone 13 Pro Max та інші матеріальні цінності на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

З особливим цинізмов злодії регулярно робили у соцмережах відеозвіти про передачу на території активних військових дій автомобілів та інших речей військовослужбовцям.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів вилучили 34 тисячі доларів США, майже 7 тисяч євро, понад 2 тисячі фунтів стерлінгів та більше 200 тисяч гривень.
Ще понад 5 млн гривень знаходяться на особистих банківських картках, які наразі заблоковані. Слідство має всі підстави вважати, що ці гроші вони зберігали для себе. Адже маючи цю суму на рахунках, вони продовжували поширювати повідомлення про те, що коштів не вистачає і необхідний терміновий збір на потреби ЗСУ, – додав Ігор Клименко.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене під час обшуків майно. Діячам загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: На Тернопільщині засудили ексдиректора підприємства на 7 років в’язниці за розтрату пів мільйона гривень

Exit mobile version