Уряд спростив правила навчання та отримання посвідчення водія

Фото з відкритих джерел

Кабмін спростив процедуру навчання та отримання посвідчення водія. Постанову «Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії воєнного стану в Україні» прийняли засіданні Уряду 10 травня.

Зокрема люди, які тимчасово переїхали інше місце, можуть скласти практичний іспит або отримати посвідчення водія у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від того, де склали теоретичний іспит. Також люди можуть проходити теоретичну підготовку в режимі «онлайн» за допомогою сервісів Zoom, Skype, Google meet тощо.

Крім того, Уряд скоротив термін навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ. Теоретичну частину зменшили на 20% (ущільнили викладання таких тем, як «Будова і технічне обслуговування ТЗ», «етика водія ТЗ» тощо).

Також з’явилася можливість повернути свідоцтво про реєстраціюавтоу, виданого за заявою його власника на ім’я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом 10 днів з дня повернення цієї людини з-за кордону до будь-якого СЦ МВС.

Читайте також: На Тернопільщині засудили ексдиректора підприємства на 7 років в’язниці за розтрату пів мільйона гривень 

Exit mobile version