На Тернопільщині 17-річний юнак переправляв чоловіків за кордон за 1000 євро

Фото ілюстративне Джерело: мережа Інтернет

На Тернопільщині 17-річний киянин відкрив підпільний бізнес з організації виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Послуги вартували в середньому 1000 євро. Про аферу повідомили у Нацполіції України.

Юний “бізнесмен” зібрав команду із 11 осіб. Аферисти займалися розробкою, рекламою, адмініструванням Телеграм-каналу, приймали замовлення та готували підроблені довідки.

Однак згодом замовники своїх документів для виїзду за кордон так і не дочекалися. Підроблені довідки були не про непридатність до служби, а про нібито фігурування у кримінальних провадженнях. Цю інформацію надавали клієнту та вказували, що нічого з цим зробити не можуть, а оскільки це випадок не гарантійний – кошти не повертатимуть.

Злочинцям вдалося ошукати 34 людини та привласнити понад 1 мільйон 200 тисяч гривень. Після отримання заяви від потерпілого, Кіберполіція за лічені днізловила зловмисників. Нині всіх учасників схеми встановили, а організатору повідомили про підозру у шахрайстві.

“Ціль: ошукати тих, хто хотів ошукати країну
Результат: кримінальне провадження та загроза від 3 до 8 років ув’язнення” – прокоментував Голова Нацполіції Ігор Клименко.

До слова, загалом кіберполіція отримала майже 700 звернень громадян про випадки шахрайств, пов’язаних із воєнними діями. Встановлено майже 480 причетних осіб. Це псевдоволонтери, псевдоріелтори, псевдоперевізники та підроблювачі документів для виїзду за кордон.

Читайте також: На Тернопільщині батьків неповнолітніх хуліганів відправлятимуть до військкоматів

Exit mobile version