На Тернопільщині понад 700 матерів пройшли 10 кілометрів, молячись за українських захисників (Фото)

7-8 травня, з нагоди свята Матері, відбулася 15-та ювілейна піша проща спільноти «Матері в молитві» до Марійського духовного центру у Зарваниці. У паломництві взяли участь понад 700 матерів. Вони йшли пішки із Золотників до Зарваниці та молилися за українських захисників та перемогу.

Як повідомили у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, йдучи понад 10 кілометрів, жінки невпинно молилися за Україну, всілх людей, який спіткало горе, та просили у Бога перемоги над ворогом.

Через воєнний стан у державі маршрут був дещо відмінний, однак, в цілому у прощі взяло участь близько 1500 матерів, – розповідає багатолітній духівник спільноти о. Василь Чамарник. – У паломництві тривала постійна молитва, жінки розуміли, що коли сини і чоловіки тримають справжню зброю, захищаючи Україну, ми мусимо взяти до рук духовну «зброю» – святу молитву. Молилися ми багато, творили покуту, просили прощення у Бога та Його помочі. Вже у Зарваниці було відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці перед чудотворною іконою, Хресну дорогу, вервицю, спільну Святу Літругію.

Очолив Архиєрейську Святу Літургію єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, після якої привітав прочан із 20-ю річницею заснування спільноти у архиєпархії.

Читайте також: Президент України посмертно нагородив орденами двох бійців з Тернопільщини

Exit mobile version