Міський голова Тернополя поклав квіти до могили репресованих (Відео)

Міський голова Тернополя Сергій Надал та представики областної адміністрації поклали квіти до могили репресованих на Микулинецькому кладовищі у Тернополі. Захід відбувся з нагоди Дня Пам’яті та Примирення.

У соцмережах мер Тернополя написав:

“77 років тому у боях за Тернопіль місто було знищено, так само як знищені сьогодні Бородянка, Гостомель, Маріуполь та інші українські міста. Рашистські потвори виявилися найкращими учнями найбільшого людожера ХХ століття. Сьогодні його послідовники зігують, вказуючи свої знаки звіра на військовій техніці, знаряддях вбивства і тортур. Рашисти сотнями тонн скидають бомби на мирні українські міста, катують, ґвалтують, вбивають матерів на очах дітей. Вони забули, що за все, що зробили, чекає розплата. Цей страшний гріх буде на російських вбивцях, на їхніх дітях і на багатьох поколіннях після них.
Сьогодні, у День пам’яті та примирення, згадаймо усіх, хто ціною свого життя захистив право українців бути українцями. Схилимо голови в пам’ять про загиблих. І як сказав Президент України Володимир Зеленський: «Переможемо знову!». Слава Україні!”

Exit mobile version