Соцмережу підірвало відео школярів з Тернопільщини про війну (Відео)

Відеоробота " тому що я - Україна" Скріншот з відео

В Інтернеті з’явився творчий проєкт «Тому що я – Україна!», створений учнями та працівниками Чортківської школи №7. Відео завантажили у п’ятницю, 29 квітня. З того часу у соцмережі TikTok воно набрало 1,5 мільйона переглядів, а на YouTube – майже 7 тисяч.

Як виникла ідея створити відеороботу всеукраїнського рівня, як проходив знімальний процес та які плани на майбутнє мають школярі, розповіла Христина Глухан – педагог-організатор школи №7, пишуть “Новини Тернополя”.

Ситуація вийшла кумедна. Уявіть картину: на другий день Великодніх свят я у гостях в подруги, моєї колеги, а за сумісництвом – хореографині Наталії Пашко. У розмові зачепили якось тему війни, а ми з учнями якраз готувались до конкурсу «Слава Героям». Я кажу Наталі, що слід придумати креативну ідею, аби усі здивувались! Вона запропонувала свій варіант: показати контраст – як було «до», і як «після» початку війни, – ділиться Христина Глухан.

У той же день педагогиня написала до вихованців свого навчального закладу, й вони домовились почати роботу над проєктом з наступного дня.

Учні з радістю погодились на цю авантюру, хоча сценарію, як такого, ще не знали! Ввечері ми з Наталею Пашко продумали ідею для постановки до кінця, а ще підібрали потрібну музику, – говорить пані Христина.

Пані Христина каже, що номер школярі вивчили за три репетиції, які тривали по годині. Хвилювались, аби під час них не було сигналу тривоги.

Читайте також: “Парад на руїнах”: росіяни готують Маріуполь до 9 травня

Exit mobile version