Переіменування вулиць у Тернополі торкнеться 17000 мешканців: скільки коштуватиме для тернополян?

До міськради надійшло вже більше 1500 пропозицій про переіменування вулиць у Тернополі. Цього разу для мешканців переіменування не коштуватиме ані гривні, запевнив міський голова Сергій Надал. Дані у реєстрах змінюватимуть автоматично. Додаткових складнощів теж не буде, підкреслив мер міста.

“Хочу відразу заспокоїти тернополян, кого це буде стосуватися, це орієнтовно 17000 мешканців нашого міста, чиї адреси можуть бути змінені – мешканці Тернополя не понесуть жодних витрат. Всі дані будуть відображатися автоматично в реєстрах для проживання. Не потрібно буде проходити реєстраційних дій у військовому комісаріаті, не потрібно буде нічого додатково робити людям з документами на право власності, а також хочу нагадати, що печатки про реєстрацію в паспорті вже скасовані, їх змінювати також не потрібно” – наголосив Сергій Надал.

Пропозиції про переіменування вулиць прийматимуть до 1 травня у електронному та письмовому вигляді. Нагадаємо, у Тернополі заплановано переіменування більше 10 вулиць, назви яких пов’язані з росією чи радянським минулим. Зокрема, змінять назви вулиці Глінки, Чехова, Пушкіна, Достоєвського, Ломоносова, Живова, Карпенка, Чалдаєва та Гагаріна.

Exit mobile version