Посилять продовольчу безпеку держави: на Тернопільщині втричі збільшать площі посівів зернових культур та овочів

Фото: джерело інтернет

Фото ілюстративне

Російська агресія внесла свої корективи у кожну сферу життя українців. Так, на Тернопільщині цьогоріч вирішили збільшити площі посівів зернових культур та овочів. Про це повідомляють у Тернопільській ОВА.

До того ж, попри складну ситуацію цьогоріч дозволили експортувати кукуруджу, сою та інші культути, яких в Україні є в достатку. Однак, ті продовольчі культури, які нам необхідні, за кордон не продаватимуть.

“У нас є завдання – забезпечити продовольчу безпеку. Не знаємо, скільки протримається воєнний стан, але продовольча безпека – це основне. Урядом зроблено крок для збереження – заборонено вивіз  пшениці. Дозволено експорт таких культур, які представляють продовольчу потребу – це кукурудза, соя, інші культури, яких є багато. Оскільки державі потрібні кошти, які працюють в тому числі і на обороноздатність. Ті культури продовольчі, які нам необхідні, не експортуються, а інші можуть йти на продаж за кордон. Аграрії можуть продавати, не морським транспортом, а залізно-дорожнім. Продовольча безпека – це зернові культури, культури, які потребують Збройні Сили. Треба звернути увагу аграріїв на питання овочів. Овочі і картопля зосереджені в особистих селянських господарствах. Також важлива культура – соняшник, бо олія потрібна”, – зазначив Володимир Стахів.

В ОВА зауважили, що на даний час вже є результати, які перевищили заплановані показники:

Наразі план з інших зернових культур вже виконано на 71,4%.

Читайте також: У Тернополі завершується опалювальний сезон: коли відключать тепло

Exit mobile version