Вбережуть воїнів у бою – дітки з Тернополя створили незвичайні мистецькі поробки для наших бійців (Фото/Відео)

Вишивки-обереги для військових Фото: Файне місто

Тернопільскі школярі разом з батьками та вчителями виготовили обереги для українських захисників. Мистецькі поробки незабаром оберігатимуть наших бійців від лиха.

“Ці вишивки робили дітки зі школи. Вони знали, для кого це. В рамках нашої акції “Повертайся живим” вони робили такі речі спільно з батьками. Це дуже дорога річ, яку обіцяли наші воїни носити в кишені біля серця. Це є оберіг”, – каже працівниця школи.

Крім вишивки, робили також обереги – образ Матері Божої і вервиці на руку, яку плели вчителі.

Діти також придумали індивідуальні обереги. У вишивці закодовані фрази “Повертайся живим”, “Ми тебе чекаємо”, “З Вами Бог” тощо. Крім того, деякі діти спроектували власні обереги. Фразу школярі вшили в середину оберегу і що там панисано – таємниця.

“Кожен хрестик, кожен цей завиточок означає певну букву. Є в Інтернеті програма, яка кодує будь-яку фразу і ми в цій програмі закодували такі вирази”, – додають педагоги.

Ця акція діяла 2 тижні. Участь у ній брали і вчителі, і діти, і батьки. Всі вони вигоровляли вишивки, апілкації, малюнки. У школі кажуть, що це не останній такий творчий проект.

“Частина поїхала у Северодонецьк, щодо другої частини вирішується питання: чи це буде відправлено в Київ, а тоді передано на схід України. Але скоріше всього це буде Схід, поки що ми не можемо уточнити місто, куди воно поїде”, – додала педагог Лідія.

Читайте також: Яйця подешевшали, а м‘ясо і паски – навпаки: ціни на Великодній кошик-2022 (Відео/Фото)

Exit mobile version