Карантинні послаблення: перший робочий день у дитячих садочках Тернополя (Відео)

Дошкільні навчальні заклади Тернополя, як і передбачалося, 1 червня відкрили свої двері для малюків. Дітей вихователі зустрічали на вулиці, всім вимірювали температуру та перевіряли довідки, надані батьками. Більш детально про перший робочий день в умовах карантину журналістам “Файного міста” розповіла завідувач ДНЗ №1 м.Тернопіль Жанна Боднарчук.

“Ми почали працювати в нових умовах, в яких ніколи досі не працювали. Робочий день почався о 8:00 годині, ми були на вулиці. Сьогодні у нас працювали три входи, біля яких чекали вихователі. Також була медсестра, яка зобов’язана виміряти всім діткам температуру і внести дані у відповідний журнал. Термометрами нас забезпечили. Також ми перевіряли довідки, у яких має бути певний запис про Covid-19″. Всі документи були вірно оформлені і прийняли дітей”, – каже завідувач ДНЗ №1 м.Тернополя Жанна Боднарчук.

Групи у дитячому садочку в перший день містили невелику кількість дітей. У вісьми групах було по 12-15 вихованців. Оскільки на період карантину рекомендовано більше часу проводити на свіжому повітрі, то після сніданку діти вийшли на вулицю. Кожні 4 години їм вимірювали температуру.

Щодо внутрішнього розпорядку, то у всіх групах прибрали килимки. Аби діти менше між собою тісно контактували, за шестимісним столиком вихователі садили по троє діток. Також у спальні ліжечка були розтавлені у шахматному порядку – діти сплять на відстані один від одного, через одне ліжечко. Місць вистачило всім, оскільки перед відкриттям працівники закладу провели моніторинг і вже знали скільки буде дітей.

Як зазначила вихователь садочку Наталя Богданівна, малюки повернулися у садочок з радістю, адже дуже сумували та скучали за своїми друзями.

“Діти адаптувалися дуже легко. Вони з радістю прийшли в садочок, видно, що всі дуже скучили за садочком та друзями. Були надзвичайно щасливими”, – зазначає вихователь старшої групи №3 ДНЗ №1 м. Тернопіль Наталя Богданівна.
Exit mobile version