На Тернопільщині ексчиновник завдав державі збитків на 1,5 мільйона гривень

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині судитимуть ексначальника одного з управлінь міськради. Через його дії державі завдано збитків на майже 1,5 мільйона гривень. Про це інформує Тернопільська обласна прокуратура.

Колишній начальник одного з управлінь Кременецької міської ради мав закупити і встановити обладнання для очисних споруд. Він підписав відповідний документ і безпідставно зарахував майже 1,5 мільйона гривень авансового платежу виконавцю робіт. Однак, обладнання на час підписання актів було відсутнє і на балансі Кременецької міської ради не перебувало.

“Через неправомірні дії посадовця інтересам Кременецької міської ради завдано шкоди на суму майже 1,5 млн грн.
З метою відшкодування завданих збитків прокурори пред’явили цивільний позов у даному кримінальному провадженні.
Прокурори Кременецької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367 КК України стосовно експосадовця міськради (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки інтересам територіальної громади)”, – повідомляють у прокуратурі.

Досудове розслідування стосовно службових осіб товариства, яке «виконувало» зазначені роботи із встановлення обладнання, наразі ще триває.

Читайте також: Українці і далі зможуть перетинати кордон за внутрішніми паспортами

Exit mobile version