Футболісти з клубу “Нива” змінили бутси на сокири – виготовляють для військових тушонки та паштети (Відео)

Фото: "Файне місто"

Гравці та керівництво тернопільського футбольного клубу “Нива” не зсогли стояти осторонь і також долучилися до волонтерства. Вони разом з іншими виготовляють тушонки та паштети. Журналістка “Файного міста” завітала на виробництво та показала роботу з середини.

Футболісти Максим, Андрій та Максим в той момент розділяли тушки курок. Максим розповів, що він разом із колегами розділене мясо передають на кухню, а вже там працівниці варять м’ясо і роблять тушонки та паштети.

Спортсмен ділиться, що до війни такого досвіду взагалі не мав. За минулий місяць юнак вже навчився правильно розділяти м’ясо і цим досвідом може навіть ділитися. Хлопці кажуть, що на кухні допомагають з перших днів повномасштабного вторгнення. За день вони розділяють багато тушок, що й навіть не рахують.

На кухні бурлить робота. Працівники не мають вільної хвилинки і постійно в роботі. Андрій Тихий, директор футбольного клубу “Нива”, додає, що процес – безперервний.

“Приходять, звичайно, адже тут такий процес, скажімо так, безперервний. Хтось приходить мити банки, хтось вже потім приходить на фінальний етап – закрутку. В найбільш гарячі часи тут кипіла робота, було 7-8 людей”, – каже директор.

Пан Андрій хвалиться, що його підопічні спортсмени рубають і свинину, і курятину. Якось з хлопців навіть жартували – що вони змінили бутси на ножі і сокири.

В середньому в день виготовляють 200-300 банок тушонок. Загалом від початку повномасштабного вторгення наварили до 5 тисяч банок тушонок.

Андрій Тихий розповідає, що в перші дні війни у всіх був шок. Але оговтавшись від стресу, команда вирішила допомагати військовим.

“Перші дні, мабуть як і всіх, у нас був шок. Наша команда тільки повернулася із тренувальних зборів і війна нас застала вже вдома. Тому було прийнято таке рішення, що ми не можемо залишатися осторонь такої біди і треба чимось допомагати”, – каже він.

Волонтери також придумали, як виділити свій “продукт”. Вони на банки клеять етикетки з логотипом футбольного клубу і написом “Борітеся — поборете, Вам Бог помагає!”.

“Там людям набагато важче, ніж тут. Тернопіль порівняно з тими містами мирно живе, ми маємо всі, скажімо так, блага цивілізації, а там людям набагато важче. Тому була така ініціатива, щоб допомагати хто чим може, адже сидіти вдома і дивитися новини — ні до чого доброго це не приведе”, – додає Тихий.

Директор завдячує багатьом волонтерам і підприємствам, які допомагають у цій нелегкій роботі. Він впевнений, що тушонки точно отримують ті, хто цього потребує.

“Волонтери відправляли туди, де є потреба. Також відправляли і переселенцям, і на Київщину, Сумську область, Лисичанськ, Краматорськ, останній раз це був маріупольський напрямок. Тобто де є потреба, де ми дійсно знаємо, що воно дійде до людей, яким це потрібно: до військових чи людей, які потребують допомоги. Тому ми стараємось працювати з перевіреними людьми, яким ми довіряємо, щоб наша робота не була марною”, – підсумовує директор.

Однак пан Анрій зазначає, що наразі є потреба у банках, кришках. Він пояснює, що в перші дні вторнення багато несли необхідного, однак зараз потік дещо зменшився, а потреба у ємностях є, тому закликає доєднатися до допомоги.

Куди можна звернутися: Тернопіль, Лозовецька, 13. Також можна написати на сторінки у соцмережах.

Більше дивіться у відео.

Читайте також: Такса Нора під час тривоги веде господарів у бомбосховище: історія собаки-переселенки з Харкова (Наживо/Відео)

Фото: “Файне місто”
Exit mobile version