Про нього думали, що він 200-й: український танкіст з перебитими ногами подолав 6 кілометрів, аби врятуватися

Фото: 28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу

Про нього думали, що він 200-ий, а він кілометр за кілометром на ліктях, колінах, з перебитими ногами повз до своїх… Неймовірна історія порятунку пораненого українського бійця. 

Сергій – механік танку Т-64 – їхав першим у колоні. Танк бійця підірвався на міні. Отямившись, військовий зрозумів, що поранений. Окрім того, йому потрібно було швидко вибиратися з танка. Як військовому вдалося врятуватися – розповіли у 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу.

“Сергій зміг вилізти, відповзти кілька метрів до узбіччя дороги та скотитися з неї. Проте почув чергові вибухи, постріли, гуркіт ворожого танку, що наближався. Військовий почав рити землю руками, розгрібати під собою мул та старе листя, зариваючись в них.

Окупанти подумали, що боєць 200-й і забралися геть, але розпочався черговий бій. Закріпившись в селі, росіяни безперестанку гатили в бік української армії”, – розповіли у бригаді.

Майже добу без мобільного зв’язку, без надії на допомогу, але зі страшним болем він ховався від ворогів. Зрештою, Сергій наважився на відчайдушний крок – пораненим діставатися своїх.

“Незважаючи на страшний біль в перебитих ногах, гарячку та спрагу, ховаючись від постійних обстрілів та безпілотників, які прочісували територію, військовий пройшов 6 кілометрів.

Тільки тоді, видершись на пагорб, він зміг “спіймати” мобільний зв’язок і зателефонувати до побратимів. Пояснивши своє місцеперебування, боєць з останніх сил продовжив повзти в бік очікуваної допомоги“, – додають військові.

Військові встигли вчасно забрати Сергія, коли в нього вже не було сил навіть промовити слово. Його вивезли та передали медикам.

Exit mobile version