Роботу дитсадочків у Тернополі поки не відновлюватимуть: чому та допоки

Дитсадок Фото: мережа Інтернет

Говорити про відновлення роботи дитячих садочків у Тернополі вже в найближчі дні поки що не видається можливості. Адже зараз у дошкільних навчальних заклад подовжують проживати жінки з дітьми, які приїхали з інших областей, тікаючи від обстрілів окупантів. Також у ДНЗ знайшли собі прихисток діти-сироти. Про це повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Очільник зазначив, що питання відновлення роботи ДНЗ залежатиме від того, якою буде ситуація в Україні. Окрім цього, перш, ніж схвалити будь-яке рішення з цього приводу, спочатку це питання буде обговорене з військовими.

“Наразі частина дитячих садочків є зайнятими, там проживають тимчасово внутрішньо-переміщені особи. Ці садочки не працюють. Також в нас є частина дитячих садочків, у яких розташовані дитячі будинки, котрі переїхали з інших областей. Тобто, у цих садочках проживають діти-сироти. Роботу цих садочків також відновити не можливо поки що.

У подальшому ми будемо керуватися рекомендаціями військових – можна відновлювати роботу дитячих садочків чи ні. Одного дня немає тривог, наступного вже є. Якщо повітряні тривоги будуть частішими, то питання про відкриття садочків не розглядатиметься. Але це рішення буде прийматися на Раді оборони централізовано і рекомендуватиметься органам місцевого самоврядування виконувати це рішення”, – зазначив Володимир Труш.

Exit mobile version