Тернопільські активісти закликають знести пам’ятник Пушкіну

Пам'ятник Олександрові Пушкіну (Тернопіль) / Фото uk.wikipedia.org/Микола Василечко

Тернополяни дедалі більше закликають демонтувати па’ятник російському поету Олександру Пушкіну. Так, на сайті Рetition.e-dem.ua громадський діяч Юрій Завадський зареєстрував петицію “Знесення об’єктів і перейменування топонімів міста, які безпосередньо пов’язані з пропагандою російської культури.

Австор пропонує знести об’єкти:

Окрім того у петиції йдеться про перейменування вулиць:

“Вулиці можна назвати іменами видатних людей, які походять із Тернопільщини та залишили в історії помітний слід, а особливо іменами людей, які прислужилися боротьбі України за незалежність та звільнення від російської окупації”, – зазначив Юрій.

Депутатка Тернопільської міської ради Мар’яна Головко також зареєструвала проєкт рішення про демонтаж пам’ятника Пушкіну в Тернополі.

“Прошу включити до порядку денного п’ятнадцятої сесії Тернопільської міської ради восьмого скликання питання «Про демонтаж пам’ятника О.С. Пушкіну в Тернополі»”, – йдеться в пропозиції депутатки.

“Пушкіну не місце в Тернополі! Зареєструвала у Тернопільській міській раді проект рішення «Про демонтаж пам’ятника О. С. Пушкіну в Тернополі». Я впевнена, що міський голова Сергій Надал і всі депутати ТМР одноголосно підтримають мій проєкт рішення!”, – додала депутатка.

Мар’яна Головко також пропонує передати ЗСУ кошти, які отримають від продажу залишків монумента.

Читайте також: На Тернопільщині за добу у 17 водіїв забрали автомобілі

Exit mobile version