“Вечеря для України”: у Данії кухарі та художники згуртувалися і зібрали півмільйона гривень допомоги для біженців (Відео)

“Вечеря для України”: у Данії за один день відомі кухарі та художники зібрали для українців півмільйона гривень.Уродженка Донецька, яка сьогодні проживає у Копенгагені та займається волонтерством, пані Злата каже, то був тихій захід без  журналістів та гучних промов.

“Троє данських кухарів, дуже-дуже відомих, в одного із них є ресторани в Парижі, вони зібралися разом у Копенгагені та організували благодійний вечір задля допомоги українським біженцям.

Спочатку кухарі домовилися за приміщення, де прийматимуть гостей. Потім, аби мати з чого готувати страви, домовилися з постачальниками продуктів та вина. Отримали це все безкоштовно.

Щоб потрапити на благодійну вечерю, гість мав придбати квиток. Вартість одного квитка 1500 крон”, – розповідає волонтерка Злата. 

Місць було не багато – всього 70. Охочі взяти участь у заході розкупили усі квитки миттєво.

“Данці дуже хочуть допомагати. А тут, тим паче, можна було поєднати. Адже тут була і смачна вечеря, і допомога – те, що було основним, а також зустріч з відомими кухарями, можливістю їх побачити зблизька, поспілкуватися”, – додає волонтерка. 

Пані Злата розповіла, того вечора українці також допомагали данцям у проведенні благодійного заходу. Жінки розносили їжу та напої. Окрім цього, вони водночас розповідали данцям про те, що зараз відбувається в Україні і що їм довелося пережити через вторгнення російських військ.

“Кухарі готували їжу, а ми її розносили, ми були наче офіціанти. Але, як сказав організатор цього заходу, основна наша ціль – це розмовляти з данцями, гостями. Розповідати їм про ситуацію в Україні. Аби кожен дізнався, що насправді відбувається, і що для України є дуже важливою допомога благодійників”, – зазначила волонтерка пані Злата. 

На завершення вечері для гостей провели ще також аукціон. Було два лоти, які, звісно, продали швидко. У підсумку організатори вечері повідомили, що їм вдалося зібрати для допомоги Україні 140 тисяч крон. Кошти будуть відправлені до України.

Exit mobile version