“Він йшов на війну, мій син найдорожчий. І серце зжималось… воно відчувало…”, – мати 19-річного Героя з Тернополя (Відео)

Герою України було лише 19… У бою за Україну загинув Микола Курик з Тернополя.

Микола Курик – Герой, попереду якого було ще ціле життя. Він мріяв, планував. Аби отримати освіту, вступив на навчання до Львівського ліцею імені Героїв Крут. І все б у нього було, всього б досягнув…

Хлопець завжди мріяв бути військовим. Тож одразу у перший день війни Микола пішов добровольцем до військкомату. Служив у Добровольчому батальйоні Спецпідрозділу “Сонечко УПА”, мав позивний “Калаш”.

Мамі писав, що додому повернеться тільки як закінчиться війна… 

І Микола повернувся… та у домовині. Від трагічної звістки серце матері розбилося. Свій біль і тугу згорьована жінка вмістила у рядках на папері. У пам’ять про найдорожчого сина Софія Рондяк-Курик написала вірш та оприлюднила відео.

Життя Миколи було хоча й коротким, але він встиг зробити для цього світу більше, ніж дехто із довгожителів. Вічна пам’ять Герою України…

Він йшов на війну, мій син найдорожчий.

Упевнений, світлий, такий вже дорослий.

І я проводжала, і серце зжималось

Воно відчувало, воно відчувало.

В бою тім пекельнім і несамовитім,

Загинув мій син, найдорожчий у світі.

Загинув немає його вже зі мною

Не прийде додому уже з того бою.

Софія Рондяк-Курик

За неофіційною версією, Микола Курик загинув в останній день березня під час зачистки одного з передмість столиці. Він з честю виконував свій професійний обов’язок. Ворожий танк із засідки вистрелив у машину українських військовиків. 

Переглянути відео ви можете також за посиланням ТУТ

Exit mobile version