Групи не зареєстрували, акредитації немає: у Тернополі навколо автошколи розгорівся скандал (Відео)

1 червня біля однієї з автошкіл Тернополя зібралися кілька десятків людей. Учні Тернопільської обласної автомобільної школи Всеукраїнської спілки автомобілістів, що на вулиці Польового 5В, та їх батьки хочуть повернути сплачені за навчання кошти. Кажуть, посвідчення водія отримати не можуть, а чекати невідомо скільки і невідомо чого – не хочуть.

Впродовж кількох місяців школа формувала групи для навчання теорії і практики водіння. Учні сплатили кошти за навчання, після закінчення якого з’ясувалося, що школа не має акредитації.

“Вияснилося, що школа з листопада 2019 року не має акредетації і не має ніякого права, ні морального ні юридичного, проводити будь-яке навчання. Також не має права здійснювати набір учнів. у п’ятницю, 29 травня, коли ми тут були, то запитали у працівника школи, чи зареєстровані групи відповідно до постанови Кабміну та інструкції школи, чіткої відповіді ми не отримали. Натомість, жінка почала кричати, викликала поліцію,- розповідає батько учениці Петро Рожко.

Щодо документів, які б підтверджували факт навчання у зазначеній школі, то учні та їх батьки мають чеки. Договорів немає.

“Маємо всі чеки про оплату навчання. Також є ще страховки. Договорів немає, бо як сказали нам у школі, договором є сама процедура реєстрації у державному реєстрі. Нами при поступленні на навчання були здані медичні довідки та написані заяви, – додає пан Петро.

Відсутність акредетації у школі, за словами учасників протесту, пояснюють запровадженням карантину. Мовляв, через обмеження не працюють державні реєстри.

“Нам сказали, що через карантин не працюють державні реєстри. Тому вона не може нам надати чи показати будь-які документи, що нічого не працює. Зробили їм страховки, які прийшли з помилками. Помилки зроблені умисно, щоб потім не було ніяких претензій до страхової компанії, – переконаний Петро Рожко.

Кошти за навчання в автошколі обіцяють повернути, але не всю суму. За словами учнів, це пояснюють тим, що вони вже провчилися певний час і були затрачені матеріальні ресурси на пальне та заробітну плату інструкторам.

“Ми провчилися півтора місяця і вияснилося, що такої як наша група в принципі немає зареєстровано. Щодо коштів, то якщо повернуть, то не всю суму. Мовляв, ми провчилися вже і за це інструкторам була оплачена заробітна плата”, – каже учень школи.

Сьогодні автошкола зачинена. До людей з керівництва та адміністрації закладу ніхто не вийшов. На місце події прибули лише працівники правоохоронних органів та місцеві ЗМІ.

“Школу закрили спеціально, адже знали, що ми сьогодні прийдемо сюди. З сьогоднішнього дня карантин для шкіл знятий, а тут працівниця прийшла і вивішала оголошення, що карантин продовжено до 22 червня. Тим більше, що досі школа працювала і вже була відновлена навчальна їзда. А сьогодні вони вирішили закрити, в день, коли ми прийшли. Зараз писатимемо колективну заяву про злочин, про зловживання службовим становищем, – каже Петро Рожко.

https://www.facebook.com/fainemisto.tv/videos/272898080495428/

Exit mobile version