Без батька залишилися двоє діточок: Тернопільщина втратила ще одного Героя України (Відео/Фото)

Юрій Тихоліз Фото: Теребовлянська міська рада

Дзвін скорботи та печалі пролетів над Тернопільщиною – додому у домовині повернувся Герой України Юрій Тихоліз. Військовому було всього 32 роки, коли його життя безжалісно та жорстоко забрала війна. Тіло теребовлянця зустрічали живим коридором у рідному місті 6 квітня близько 20:30 години. 

Військовий народився 1 січня 1990 року у Теребовлі. У 2007 році закінчив Теребовлянську гімназію, золотий медаліст. Працював оператором відділення обліку мобілізаційної роботи шостого відділу Тернопільського РТЦК СП.

З початку повномасштабного російського вторгнення був у складі бойових бригад Збройних сил України.

Загинув 2022 року у бою з російськими окупантами на Київщині. Віддати останню шану прийшли сотні людей – друзі, знайомі, колеги, однокласники, сусіди, товариші по службі, представники влади.

“У скорботі та молитві низько схиляємо голови. Нехай Господь дасть рідним сил пережити велике горе. Пам’ять про справжнього оборонця рідної землі завжди буде у наших серцях. Низький уклін захиснику України!”, – висловили слова співчуття побратими з ГО “Об’єднання бойових побратими та волонтерів Теребовлянщини. 

“Найкращі ідуть у кращі світи. Кожна хвилина прощання із загиблим захисником має багато епітетів, суму, болю, гіркоти втрати, співчуття, звеличення… Слів більше не існує, щоб описати те горе за всіх синів і дочок, за всіх українців, які вмирають кожного дня від рук російських агресорів. Для кожної громади загиблий – це герой, який ціною власного життя дав можливість нам жити під мирним небом”, – зазначили у Теребовлянській міській раді. 

Теребовлянці розповідають, Юрій Тихоліз був людиною честі та гідності. Кажуть, його смерть відкрила у серцях сотень людей рану, котра ятритиме довгі-предовгі роки.

“Друже, земля тобі пухом. Тиша і пекуча біль.Місто зустріло Героя. Юра Тихоліз, ти завжди будеш в наших серцях”, – Анатолій Шуварівський.  

Немає слів, щоб описати біль душі батьків, які втратили чудового сина. Без люблячого батька залишилися двоє синочків, вдовою стала молода дружина.

Редакція студії “Файне місто” висловлює щирі співчуття рідним  та близьким Юрія. Вічна пам’ять та слава Герою України.

Exit mobile version