На Тернопільщині виявили дифтерію

Засідання комісії. Фото: Чортківська районна держадміністація

На Тернопільщині у жителя Чортківського району підтвердили діагноз дифтерії. Про це повідомила Чортківська районна держадміністрація.

“Станом на 17 годину 05.04. 2022 року хворий знаходиться в стаціонарі інфекційного відділення Чортківської міської лікарні, йому надано усі необхідні ліки та зроблено потрібні аналізи. Стан стабільний”, – йдеться у повідомленні.

5 квітня, відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На засідання прийняли ряд рішень з метою унеможливлення розповсюдження хвороби на території району.

Працівники Чортківського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» також провели комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі захворювання.

Довідка

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передавання, що характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок.

Читайте також: Витік аміаку на Кременеччині: ситуація із забрудненням води станом на ранок

Exit mobile version