На випадок, якщо сама загине: рятуючись від окупантів, українка залишила на спині доньки надпис

Сотні загублених людських життів, мільйони зруйнованих доль: російські війська, що вторглися в Україну, з нелюдською жорстокістю вбивають мирне населення. Маріуполь, Буча, Ірпінь, Волноваха, Гостомель, Харків та Херсон – міста, які найбільше постраждали від армії РФ.

Жінки, діти, люди похилого віку через постійні обстріли окупантів перебувають у великій небезпеці. ЗСУ, тероборона та волонтери щодня шукають надійний транспорт, щоб вивозити людей у більш безпечні міста. Комусь вдається виїхати з міста цілою родиною, а комусь ні.

Найбільше болить, коли страждають невинні діти. Станом на 6 квітня 2022 року внаслідок ворожих обстрілів в Україні загинули 167 малюків та понад 279 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Цифри не остаточні, оскільки органи правопорядку працюють на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

Днями соцмережі сколихнула світлина маленької дівчинки, яке у мережі Фейсбук опублікувала Ольга Зеніна. На фото – крихітні плечі дитяти, а на них – надпис чорною ручкою. Рятуючи від окупантів, мати чітко усвідомлювала, що може загинути разом з чоловіком. На цей випадок, аби їхня донечка не згубилася, жінка залишила на крихітній спині дитини її особисті дані – прізвище та ім’я, дату народження та номери телефонів.

Спочатку було відчуття нереальності. Потім спроби прийти до тями. Козацький драйв ™ у кібер-поліцейських військах. Евакуація на адреналіні. Біль, лють, знову біль. Вчора чорна діра…

Але тихо вию саме зараз, коли побачила в інстаграмі фото дівчинки з інформаційним написом на беззахисній спині, на випадок, якщо її батьки загинуть, а вона ні.

Я бачила у чергах на вокзалі, як мами вкладали записки з контактними номерами діткам у кишені, я знала про таке правило. Та ця мала, це світло з вікна, тоненьке волосся, підгузок і те, як вона слухняно стоїть поки рідні її фотографують. Це просто вщент”, – написала Olga Zenina.

За даними ЮНІСЕФ, станом на 31 березня через війну свої домівки залишили 60% українських дітей. ЮНІСЕФ разом із Міністерством соціальної політики розпочали програму грошової допомоги українським родинам із дітьми, які постраждали через війну.

Exit mobile version