На Кременеччині людям заборонили пити воду через влучання уламків ракети у резервуари з міндобривом (Відео)

Фото з відкритих джерел

На Кременеччині людям рекомендували утриматися від споживання води, яка може буде небезпечною для здоров’я. Причиною цьому є влучання уламків збитої ракети в об’єкти з рідким міндобривом. Руйнації зазнали 6 резервуарів. Про це повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

“Ракета була націлена на один з об’єктів критичної інфраструктури. Проте не долетіла, оскільки була збита ЗСУ. Уламки ракети впали на інший об’єкт, де зберігалися рідкі мінеральні добрива.

Ракета нанесла величезних втрат цьому підприємству. В результаті потрапляння уламків в резервуари трапився витік цих рідких мінеральних добрив на грунт.

Вночі, сьогодні о 7-й годині ранку та в обідню пору працівники лабораторного центру здійснили заміри. Відповідно до результатів дослідження спеціалісти та фахівці рекомендували:

– жителям Кременецького району визначених територій обмежити споживання води з криниць. Використовувати її виключно для технічних потреб.
– заборонити тимчасово вилов риби.
– підприємствам, які знаходять вниз по руслу річки Ікла, здійснити всі необхідні заходи щодо непотрапляння цієї у споживання.
– на період заборони жителям визначених територій привозитимуть питну воду, – повідомив Володимир Труш.

За словами Володимира Труша, привозитимуть людям також і технічну воду. Очільник зазначив, що період, який потрібно вичекати, становить кілька днів.

Exit mobile version