У Тернопільському драмтеатрі актори ставлять “Голгофу”, а костюмери шиють спорядження для захисників (Відео)

Скріншот з відео "Файного міста"

Тернопільський обласний академічний театр відновлює свою роботу після незначної паузи, пов’язаної з війною. Журналістка “Файного міста” потрапила за куліси й показала, як відбуваються репетиції.

Як розповів директор театру Борис Репка, робота театру відновлюється частково. Він зазначає, що наразі прийнято рвшення про те, що вистави будуть виїзні. Це пов’язано з тим, що в приміщення важко заберпечити потрібні умови для глядачів у разі небезпеки.

“Ми запланували виїзні вистави. Я думаю, що ми поїдемо з виставою в Теребовлю, в Бережани – вже ведуться ці перемовини. Зараз ми вивчаємо те, з якою виставою ми маємо їхати: чи це має бути комедія, щоб розрадити, чи це має бути драма. В тому вся складність, бо по-різному приймається”, – розповів пан Борис.

Директор каже, що наразі в театрі проводять репетицію вистави “Голгофа”

“Тому ми прийняли рішення, з сьогоднішнього дня ми приступили до вистави “Голгофа”. Це постановка Олега Петровича Мосійчука за його п’єсою. Ця постановка про життя нашого патріарха Йосифа Сліпого. Я думаю, що для нашого краю і для сьогоднішніх часів це є на часі”, – пояснює артист.

Борис Данилович провів онлайн-екскурсію глядачам “Файного міста” і показав, хто чим займається в театрі. Зокрема він показав, як працівники шиють балаклави для українських захисників. Також директор привідкрив завісу і продемонстрував роботи, які доповнюватимуть картину майбутньої вистави.

Доєднатися до цієї екскурсії закуліссям можете і ви. Більше – у відео.

Читайте також:Страх в очах домашніх улюбленців: до Тернополя разом з господарями приїжджають тварини-переселенці (Відео)

Exit mobile version