“Уточнення щодо назв об’єктів і їх розташування не буде”, – влада та поліція про вибухи у Тернополі

Фото з відкритих джерел

Два дні минуло з моменту як близько 22:30 години вечора 3 квітня у Тернополі пролунав потужний вибух. Система ППО збила ракету, запущену окупантами з метою бомбардування обласного центру. Який саме об’єкт намагалися знищити російські військові – не розголошується.

Відомо, що уламки збитої ракети поцілили в об’єкт критичної інфраструктури, тому зараз він є непридатним для використання. На місці події працювали працівники Головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

“Було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури. Ворог б’є зараз виключно по таких об’єктах. Щодо уточнення назви самого пошкодженого об’єкту, місця його розташування та такого іншого – це закрита інформація, то уточнення не буде. Жертв немає, по об’єкту спрацювали напередодні, тому всі превентивні заходили вжили вчасно. Хочу звернутися до жителів краю – багато коментарів з адресами та ледь не з фотофіксацією. Не робіть цього!”, – заявив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

Не документувати будь-які вибухи, місця розміщення українських військових об’єктів та переміщення техніки закликав людей й міський голова Тернополя Сергій Надал. Очільник міста також наголосив на важливості роботи системи оповіщення про небезпеку. Каже, у жодному випадку не можна ігнорувати звуки сирени, а при їх увімкнені слід терміново спускатися в укриття.

“Не ігноруйте сирен – спускайтеся в укриття, подбайте про своє здоров’я та безпеку. Також, якщо ви бачите будь-які об’єкти, які падають з неба, не підходьте, не чіпайте, не фотографуйте і не викладайте ці світлини у соцмережі. Є інформація – набирайте гарячу лінію “102” і фахівці з ДСНС та поліція все з’ясують”, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Подія вечора 3 квітня – перший випадок бомбардування об’єктів на Тернопільщині. Та, на жаль, не останній – у цьому переконаний начальник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол. Каже, реальну загрозу повторних ворожих атак потрібно усвідомлювати, а відтак бути готовими.

Очільник поліції також відзначив, що опісля бомбардування Тернополя 3 квітня неподалік місця обстрілу був помічений дрон.

“Звертаю увагу, якщо побачили дрон, знайте – місцеві жителі їх вже не використовують, а поліція, якщо і використовує, то виключно десь на полігонах. Тож помічений вами у місті дрон може бути ворожим. Цей пристрій може бути як розвідувальним, так і бойовим. Тому одразу потрібно повідомити про цей факт у поліцію.

Не менш важливо зафіксувати оператора дрону. Проте техніка є сучасною, тому оператор може знаходитися на досить значній відстані від летального апарату”, – повідомив Олександр Богомол.

Зараз поліція Тернопільщини працює у посиленому режимі. Разом з працівниками ДСНС України оцінюють ступінь пошкодження об’єкту, проводять документацію доказів та слідчо-розвідувальні дії.

Exit mobile version