“Він загинув, як воїн, як лицар”: окупанти вбили військового з Тернопільщини

На Луганщині у бою з російськими загарбниками загинув військовослужбовець 24 окремої механізованої бригади Юрій Дадак (Руф). Сумну звістку повідомив Правий сектор Тернопільщини на своїй Фейсбук-сторінці.

“1 квітня у бою за Україну загинув Юрій Руф.
Він був одним з небагатьох, кого сміливо можна було назвати величною особистістю сьогодення. Він був вірним сином своєї Батьківщини і загинув, як воїн, як лицар”, – йдеться у повідомленні.

У Мережі діляться горем його близькі та знайомі.

Ні…ні…я не хочу!!! Ні!!! Останній допис в нього був 19 березня…я заходила на сторінку Юрій Руф , бо наче довго від нього нічого нема……але ж він на війні, то , може й не міг писати…я не хочу вірити… Він такий потрібний тут, живий!!! Я всі ці дні від 24 була сухою деревиною, була каменюкою , я не плакала….бо знала, що за все ще відплачу…але сьогодні …мені племінниця написала : “Руф пішов” . Куди ПІШОВ??? Я так і не купувала його книгу через інтернет, бо хотіла, щоб на Фестиваль нескореної Nації Холодний Яр 2022 він мені САМ підписав…
Його дівчатка…його маленька тендітна дружина….як же їм боляче…..
Господи, прийми його світлу і геройську Душу…він там стане Ангелом-Захисником своїх діток, своєї родини….свого Львова, свого Фестивалю, своєї України…. Загинув за всіх нас….і за мене, щоб я могла писати це… Ангелочки-охоронці, підтримайте його сім’ю в цій біді… Ось вони справжні Герої…Коли і ЖИВ для України, і загинув за неї… Вічна Слава!
Фото зі сторінки Юрія Руфа”, – пише Тетяна Купріянець.

Чимало людей досі не можуть повірити, що сталася така трагедія.

“Я не відразу (не хочу) вірю в звістки про смерть. Поки не має підтвердження, свідків або тіла…. Іноді люди помиляються.
Друже Юрій Руф, напередодні війни ми з тобою говорили, куди йти в яку бригаду. Я пропонував, ходи до нас в морпіхи. Ти віджартовувався, що морпіхів не стягнеш. Ти вже тоді обрав 24 ОМБр імені короля Данила.
Я не зможу підібрати слів щоб описати те, що відчуваю. І не треба.
Ти загинув в бою. Прийняв смерть героя.
Ми помстимося.
Честь!”, – ділиться горем з приводу втрати друга Богдан Масляк.

Знайомі Юрія кажуть, що для них честь знати Героя.

“Кажу собі подумки – Дозустрічі брате Юрій Руф, для мене честь тебе знати …спочинь воїне”, – додає Василь Галамай.

Студія “Файне місто” висловлює щирі співчуття рідним, близьким та побратимам Юрія. Сумуємо, розділяємо горе з приводу непоправної втрати заром з вами. Вічна слава і пам’ять Герою!

Довідка

Юрій Дадак народився 1 квітня 1980 року в Бережанах. Виростав у Львові. 2008 року став кандидатом технічних наук, обіймав посаду доцента кафедри технологій лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів у Львівському Національному лісотехнічному університеті. 2015 року він став засновником ГО «Літературно-просвітницький проєкт «Дух нації».автор публікацій «Багряна лірика» (2012), «Час Революції» (2014), «На зламі епох» (2015). Юрієві вірші увійшли до українських сучасних націоналістичних поетичних збірок «Голос крові» (2013) і «Відлуння свинцевих громовиць» (2015). З перших днів війни був добровольцем на фронті.

Читайте також: Військового з Тернопільщини посмертно нагородили орденом

Exit mobile version